Lördag alltså..

Somnade vid 9 imorse. Försökte verkligen att gå upp kl 14, men det gick bara inte. För trött. Sen hade jag glömt att det är lördag idag, jag hade alltså inte hunnit med en shoppingtripp på stan i solen i alla fall. Fyfan vad det här ger mig ångest.

Det positiva är att det faktiskt hade varit värre att jobba på dagen. Då hade man liksom inte haft så mycket val...

No life

Shit. Jag har inget liv. Och har därför inget vettigt att skriva. Jobbar på natten, och sover bort dessa fina dagar. Eller jag sover inte så himla länge men ändå. Jag kommer vara blekast i hela Stockholm efter dessa 3 veckor! Får ta och lägga mig i solen när jag kommer hem till mamma nästa vecka. Vår egen balkong är endast täckt av skugga om dagarna... Surt.

Har i alla fall kollat på U21 nu på kvällen! Sjukt spännande. Sämst att Sverige loosa som dem gjorde...  De spelade bra! Men så kan det va. Nu bär det av mot jobbet snart igen.


Träning Torsdag 25 juni



Idag blev det kvällsjogging i mina nya Adidasshorts! 6,1 km på 33 min. Skönt att springa i korta shorts under varma tider. Att springa mitt på dagen nu eller ens på eftermiddagen är ju knappt att tänka på. Men såhär vid 20-tiden är det svalare men ändå soligt och behagligt.



Nu ska jag strax åka till jobbet, men först dricka upp mitt kaffe! Jag börjar komma in i dessa nattliga rutiner nu...



Det går bra nu!

Och pengar rullar in som dem ska nu!

Åtminstone efter en liten diskussion med lönetanten! Jag har i alla fall ALLTID rätt. Så nu får jag en hejdundrans lön, dubbla mot vad jag normalt sett brukar få plus sisådär dryga 8000 i semesterersättning. YEEY!


02.00

Idag har jag faktiskt hunnit sola lite efter min sovstund, varit på Daniels kalas och fikat plus kollat på en skräckis här hemma med Kristoffer ikväll. Jag är ledig från jobbet inatt. Så skönt! Älsklingen ligger dock här bredvid mig och sover just nu. Och jag är såklart klarvaken! Jahapp... 



Tisdag eller?

Oj. Här vaknar jag kl 17 och ser vilket dunderväder det är ute. Men, jag var tröttare än någonsin efter denna natt. Somnade 7.30 och fick nu sova mina timmar. Underbart! Även om jag vaknade en hel del ggr, så tvingade jag mig själv att sova meeer. För fy fan vad jag kände mig knäpp i huvudet inatt - svamlade, yrade och kände att jag skulle trilla ihop hela tiden pga att allt bara snurrade. Hemskt. Men nu mår jag mycket bättre! Har suttit ute i solen ca 30 min, det gör susen för att pigga upp lite. Imorgon ska jag bannemej upp tidigare för att sola lite!


Syster och jag i Spanien.

Jag vill vara på en strand nu! Sista minuten efter sommarjobbet JA!



22.00

Okej. Jag är visst jävligt trött. Jag börjar jobba om 1 h och ska hålla mig vaken i sisådär en 10 h till! Jag kräks av bara tanken... 

Zombie

Så nu har jag jobbat min första natt. 1 natt avklarad av 17 nätter. Vaknade för 1,5 h sen och har bara sovit 5,5 h. Det är svårt att sova på dagen, det är så ljust och man är inte van! Jag hade hellre varit ute i solen och gått runt på stan eller något... Men men. Det gick i alla fall bra att jobba. Tröttheten var inte så påtaglig. Jag kände mig mest bara som en zombie. Hjärnan sov med kroppen var vaken. Typ. Det värsta var nog hungern. Vid 2 inatt så trodde jag att jag skulle spy för att jag var så hungrig! Så vi gick och åt. Köttfärssås mitt i natten? Helfel för magen blir det. Skönt var det att jobba 8 h istället för 9 h i alla fall!

Imorgonbitti efter jobbet kommer jag att åka hem till mamma och sova där istället, så slipper man förlora 1,5 timmes sömn på att åka ända hit till Enskede... För det sög!




Pics


  
Bilder från vår midsommar i båten på Utö!




Träning Söndag 21 juni



Fint väder var det ute ja! Höll på att fullkomligt smälla av där ute i terrängen, och särskilt sista biten över ängarna. Gassande sol rakt i ansiktet. Sträckan blev i alla fall 8 km. Tungt och jobbigt var det! Tiden blev därför 48 min. Jag tror jag nu i fortsättning av sommaren kommer att springa på eftermiddagen/kvällen. Den här värmen nu på dagen tog verkligen kol på mig! Med andra ord så kändes det inget vidare idag med löpningen. Skyller på värmen, men jag är väl också lite ur form efter de senaste 2 veckorna som varit rätt slappa.



Sova

Fan, det gick inte att sova längre än såhär. 9 h är det jag mår bra av och så blev det. Somnade 3 inatt och vaknade nu kl 12. Jag får helt enkelt ta en powernap sen i eftermiddag. Annars kommer jag avlida av trötthet inatt! Jag har faktiskt lite ångest över det här med nattjobb. Vissa klarar det jättebra, andra inte... Vem av dem är jag? Tre veckor är en lång tid, för att inte tala om 8 nätter i rad!


Idag har jag tänkt mig en löprunda i alla fall! Som jag ser  m y c k e t  fram emot efter denna tjockishelg! Det känns dessutom som om det var ett tag sen jag tog mig ut på en riktig löptur här ute i spåret. Får se hur långt det blir idag. Fint väder är det i alla fall!



01.37

Sitter fortfarande vaken och har precis kollat på en 10 år gammal film på ettan. Känner att jag måste hålla mig vaken för att kunna sova lääänge imorgon. Börjar jobba natt kl 23 söndag kväll. Imorgon. Så jag måste "vänja mig" att vara vaken och pigg såhär dags. Men detta är nog ganska värdelöst. Är redan totalt uttråkad då älskling redan gått och lagt sig, så det blir nog sängen strax ändå...


Midsommar på Utö


Vi bestämde oss för att segla till Utö efter många om och men. Seglade i 9 h i blåst och regn och kom fram 9.30 på fredagmorgonen, efter ett stopp över natten mitt i ingenstans för lite sömn. På Utö bjöds det på mycket varmare och finare väder! Elin och jag tog oss en promenad mot klipporna det första vi gjorde, sedan dusch och därefter satte det hela igång. Sillunch, dricka, mat, mat och dricka. Mer behöver jag nog inte säga. Trevligt var det i alla fall!





Glad midsommar!

Strax drar vi mot segelbåten och åker ut nånstans i Stockholms skärgård för att fira midsommar. 2 dygn blir vi borta. Jag, Kristoffer + fyra till. Blir nog trevligt! Hoppas det slutar regna till imorn bara!


Midsommar?


Det blev en trevlig dag idag med Elina och Leah på Outlet i Bby. Fika på Wayne´s + prat. Leah växer så det knakar! Så söt unge. Det är så fantastiskt skönt att vara ledig. Att ta dagen som den kommer, varje dag. Jag bara njuter. Å just nu avjnuter jag dagens tredje kopp kaffe här hemma i soffan, med älskling vid min sida. Min prins! Imorgon smider vi midsommarplaner, lär åka ut med segelbåten redan imorgon verkar det som. Var vet vi inte?!


God nyhet!

När vi öppnade brevlådan igår när vi kom hem så fann vi en räkning. Hyran. "Kul" tänker vi. Men jo! Eftersom vi flyttat in i ett nybygge så var hyran ännu inte fastställd. Så nu är den sänkt från 7300 kr till 6900 kr! Ja första gången man blir glad av att få en räkning! En sänkning med 400kr/månad är inte så illa!


Nu ska jag åka mot andra sidan stan för att träffa Elina och Leah i Barkarby! MYS.

Parloppet - Tisdag 16 juni


Ikväll sprang jag och älskling Parloppet ihop! 5 km var och sedan lades våra två tider ihop. Efteråt blev det även pick-nick med bullar och äpplen i gräset, tillsammans med David och Erika. Styrketräning 45 min blev det också då vi knallade förbi gymmet på hemvägen. Armar och mage blev det idag. Bra dag med rolig träning!

RESULTATEN FRÅN PARLOPPET
Klass: Mixed
Min tid: 23.30 min, plats 340 av 1038 pers 
Kristoffers tid: 22.40 min, plats 271 av 1038 pers
Sammanlagt: 46.10 min
Placering: 115 av 512 par


Wiihoo. Vi är nöjda! Känslan var dock desto sämre. Jag kände mig verkligen ur form idag och trodde knappt jag skulle ta mig igenom banan. Tung som bly och så hade jag en känsla av mjölksyra i hela kroppen. Även i armarna? Grymt äckligt. Jag var svag idag helt enkelt. Efter vätskekontrollen vid 2,5 km tog jag tag i tempot i alla fall och det slutade ju helt ok trots allt. Mitt mål var att springa under 24 min och det gick ju!





Nu ser det ut som sommar!


Här har jag suttit och ätit frukost. Ensam, för Kristoffer sover så sjukligt länge. Fortfarande. Och ser ni att vi har fått upp  gardiner i köket? Himla mycket finare nu. Vackert väder är det ute också, just idag. En perfekt dag att springa ett lopp på! Jag längtar! Men först blir det tvättstuga och sedan ungdomsmottagning. Ska få nytt recept på p-piller..




Just nu bakas det


Scones! Om man nu kan kalla det för att baka. Det går ju på 5 min. Trots det så tror jag inte att jag har gjort scones sen hemkunskapen i högstadiet! Sisådär en 6-7 år sedan. Men hoppas att det blir gott! Tänkte ha smör och jordgubbsmarmelad till och sätta mig och kolla på Mean girls med min Stoffe, som börjar typ NU. (På kanal 4!)


Måndag och ledig

Idag blev det sovmorgon fram till 10. Sedan åkte jag in till stan och hämtade ut våra nr-lappar på Löplabbet. Vi var visst dubbelanmälda så jag fick med mig fyra startnummer hem. Därför ska nu David från mitt jobb plus hans tjej springa med oss. Känns ju onödigt att slänga 2 startplatser i sjön! Det blir kul det här. Vädret lovar sol också!

Nu ligger jag och Kristoffer i soffan och myser. Vi kollar på en film, men som vi nu pausat för att han somnat. Så söt! En lunch på Sandy´s hann vi med i stan idag också. Och så stötte vi på Julia och Stina också! Har inte setts sen skolavslutningen, 10 dagar sedan. Lång tid när man alltid ses varje dag normalt sett. Så i veckan lär vi ses på en fika!



Nervis

Jobbhelgen min är nu över, tack och lov. Det är påfrestande att jobba när man haft ledigt en vecka faktiskt! Haha. Om bara 1 vecka väntar dock 3 veckors nattjobb! 23-07. Det är nästan så att jag är nervös. Jag är ju morgonmänniska! Hur ska detta gå?! Väntar och ser med spänning. Många säger att man blir knäpp av att jobba natt. Och dör i förtid gör man också... Grattis till mig.

Om 2 dagar springer jag och älskling Parloppet! Premiär för i år. Ska bli svinkul. Hoppas det inte regnar då, och hoppas att min träningsvärk gått över, och hoppas att min hamstrings håller! Vilodagar nu, 3 dagar i rad. Borde bli bra. Fan, jag är ju tävlingsmänniska!




Jobb nu...

Har sovit så sjukt dåligt inatt. Är nämligen hemma hos mamma som är i Turkiet. Hon kommer hem idag, men att sova ensam är nog inte min grej. Har vaknat ett tiotal gånger, stirrat på klockan stup i kvarten. Och nu ska jag åka till jobbet med världens huvudvärk. Jag som nästan aldrig har ont i huvudet! Buuhuu...



Träning Fredag 12 juni

Som jag sa. Idag har jag årets värsta träningsvärk! Hela rumpan och baksida ben är så stela att jag knappt kan knyta skorna eller ens slänga skräp i papperskorgen. Men men. Jag och Kristoffer drog till gymmet idag ändå. Jag ställde mig direkt på löpbandet och sprang 5 km. 5 tunga, sega kilometer! Tiden stannade därför på 30 min. Inte bra, men bättre än att inte träna alls!





www.fitness24seven.com



Träning Torsdag 11 juni

Idag blev det gym igen 60 min. Körde massa styrka för ben och rumpa. Plus lite mage och midja. Har redan träningsvärk i rumpan! Satan i gatan alltså. Morgondagen lär bli värre...


Just nu sitter jag med Kristoffer, Frida och Ragnar och spelar Guitarr hero och dricker rose här hemma hos oss! Lägenheten är nu färdigfixad! Riktigt gött! Middag har vi käkat också. Så trevligt med sommarlov må jag säga!




Inredning

Igår hyrde jag och Kristoffer bil för ett dygn. Ivriga som vi är (och har varit länge nu) att handla inredning till lägenheten. Tidigare har det nästan ekat här inne. Men nu har vi handlat prylar för över 6000 kr på Ikea, Hemtex, m.m. Inte riktigt vad vi tänkte, men fint kommer det att bli!

Nu sitter jag hemma, ensam, i en stökig lägenhet. Grejor överallt. Kristoffer drog nyss och lämnade tillbaka bilen och sen ska han iväg till segelbåten och segla resten av kvällen. Och här sitter jag. Träningsvärk har jag också, så träna känns olämpligt idag. Regnar gör det också. Så det ser inte bättre ut än att jag ska röja upp här och sätta ihop skostället...





Träning Tisdag 9 juni


Idag blev det både styrketräning plus lite löpning. Gym i 60 min på 24seven, debut där för min del. Körde mestadels armar och rygg men också lite mage. Sedan ställde jag mig på löpbandet och sprang 2 km på 9.50 min. Riktigt skönt med träning igen! Sommaren bådar gott men all denna ledighet...



Träning Måndag 8 juni


Det gick! Benet höll och joggingen kändes bra. Även om jag nu stannade ett par gånger och kände efter om muskeln satt där den skulle. Det gjorde den såklart. Rundan blev i alla fall 5,7 km terräng/plan löpning på 31 min. Nu har jag precis suttit och stretchat här på mattan också, vilket jag tidigare varit riktigt dålig på. Musklerna blir riktigt strama av löpning har jag märkt, och jag som alltid varit så vig. Kanske skadan kom därav...


Träna

Snart blir det ut på en joggingtur. Har vilat min muskelskada i 7 dagar nu, så det borde fungera bra idag. Hoppas! Detta är det längsta träningsuppehåll jag haft sen januari. Fy fy så hemskt det är. Imorgon tänkte jag och Kristoffer gå till gymmet också. Hoppas på en sommar med maaassor av träning nu!!!


2 år sedan!

För 2 år sedan idag så tog jag studenten! 8 juni 2007. Skillnaden var att det var då ca 20 grader varmare än idag, och ja ni ser väl, så blå himmel som det bara kan bli. Lovely! Det är ofattbart hur tiden kan gå så fort. Jag har bara fortsatt att plugga och plugga. Och så träffade jag min man på köpet! Bästa.



Jag vill springa nu!!!

Jag och älskling har precis haft filmmys med chips och choklad. Imorgon ska det städas i hela lägenheten, plus tvättas. Sedan ska jag försöka mig på en springtur, eller lätt jogging blir det nog för att vara på den säkra sidan. Det känns som om muskeln börjar bli normal igen men jag vet inte. Jag ska prova att träna i alla fall, jag blir ju för sjutton tokig av att inte kunna springa! Om endast 9 dagar är det ju Parloppet. Undra hur det ska gå?! Om det går.




Lördag & Söndag

Igår blev det middag och massa gott hemma hos pappa. Kollade på urkass fotboll och sedan sov jag över där. Sov 11 h inatt och imorse övningskörde jag i ca 1 h. Gick susen! Åkte sedan med syster och Daniel till Nacka Forum. Har faktiskt aldrig varit där förut. Fint och stort centrum med bra butiker i alla fall. Köpte mig en leopardklänning, ett nitskärp och nya blå handdukar till badrummet. Lunch blev det också.

Nu har jag precis kommit hem, dricker kaffe och väntar på att Kristoffer ska komma hem! Vi har inte umgåtts, verkligen umgåtts sen valborg 30 april. Men nu är det sommarlov för oss båda och vi har all tid i världen! U n d e r b a r t.






JAG HAR SOMMARLOV!



Igår skrev vi sista tentan för termin 2 och firade sedan med massa god plockmat, dricka och en lång förfest hemma hos Julia! Sedan drog vi till KI och gick på läkarnas slutfest! Riktigt riktigt trevligt. Och jag mår jättebra idag! Faktiskt! Ikväll ska jag hem till pappa på middag och se på fotboll verkar det som. Först ska jag åka till Maria och säga adjö då hon åker till Kalmar nu hela sommaren. Kommer sakna!

Torsdag

Har precis kokat en hel termos med kaffe. Laddar inför att åka till Odenplan och Studentpalatset där vi antagligen kommer att befinna oss hela dagen. De har nämligen bara äckligt kaffe där, som smakar bränt! Så tar med mig mitt goda Zoega. Bästa kaffet, helt klart. Imorgon är det tenta! Hoppsan liksom. Känns som om jag bara slöpluggat hela veckan. Längtar bara till vår lilla avslutningsfest imorn med klassen, som lär påbörjas redan strax efter tentan, kl 12! Vi firar då SOMMARLOV.

Btw, mitt ben blir inte bättre. Gör ont för varje steg jag tar. Skit....




Ledsen

Idag har det bara pluggats på Studentpalatset i princip hela dagen, 9-16.

Just nu sitter jag hemma och läser i min anatomibok om skador på hamstrings. Hos löpare uppstår det lätt bristningar i hamstrings pga den kraftiga belastning som musklerna utsätts för. Ofta är det så att musklerna på lårets framsida är starkare än hamstrings och de klarar då inte av att bromsa kraften som de utsätts för. Muskelfiber brister, ofta då man är för dåligt uppvärmd eller är överansträngd i musklerna. Detta låter som en trolig diagnos för min del...

Usch. Jag känner mig fruktansvärt ledsen och nere över där här. Helt sant. Vill bara gå och dra täcket över huvudet, sova och hoppas på att vakna då det är bra igen...






FANFANFAN

Har kommit hem nu, det blev inte en mil idag. Långt ifrån. Efter 1,5 km jogging började det krampa rejält i min högra hamstrings, fick stanna, men fortsatte till 2,2 km. Där gick det bara inte längre, kändes som om hela muskeln skulle gå av. Ännu värre när jag stannade. Det tog mig sedan 30 min att ta mig hem igen, rejält haltandes. Möttes av ett tiotal löparblickar på hemvägen. Jag hatade dem. Höll på att börja stortjuta där jag gick. Inte av smärtan, men insåg då hur min löpning är min drog, jag älskar att springa. Men jag kunde inte! Jag kan inte! Nu kan jag inte ens gå! Tårarna kom när jag klev innanför dörren och Kristoffer undrade varför jag kom hem efter bara 40 min...

Antingen är det en sträckning eller en muskelbristning, typ värsta tänkbara just nu. Har googlat lite på detta, jag tippar på att det är en muskelbristning, tyvärr. Det kan ta många veckor att komma över en muskelbristning, och går man för snabbt fram kan skadan komma tillbaka så att man får börja om från början igen.


Jag är helt förstörd nu. Jag tror min värld precis gick under...



Ny bikini




Hämtade ut ett paket på posten idag, från H&M. Där i fanns bland annat denna fina randiga bikini! Den leopardmönstrade bikinin från Ginatricot kommer nog även den användas flitigt i sommar.


Plugg

Är ledig från skolan idag för att plugga. Detta innebar alltså sovmorgon för mig och guuud så skönt det var! Har ju gått upp kl 5 både lördag och söndag så det var fantastiskt att få ta igen lite sömnskuld. Sov till 10.30 tror jag!

Idag har det bara pluggats här hemma, både jag och Kristoffer har tenta i veckan så vi har suttit bänkade vid köksbordet några timmar. Vi har precis ätit misslyckade pannkakor ute på vår balkong och nu väntar jag på att dessa ska smältas, så jag kan dra ut på en löprunda! Vi satsar på milen idag!





RSS 2.0