Anmäld till Stockholm Halvmarathon 2010!


11 september är datumet för Stockholm Halvmarathon! 103 dagar kvar. Det längsta loppet jag förmodligen kommer att ha sprungit. 2,1 mil och det räcker och blir över! Haha. Jag är pirrig redan nu!


En skoldag i maj

Jag och mina fem klasskamrater gör för tillfället ett projektarbete tillsammans i skolan, vilket innebär att vi får planera vår egen tid för studierna. Såhär kan det se ut...





Skolans gräsmatta lockar mer i det här sköna gröna vädret! Men jag lovar, imorgon ska arbetet bli klart! För på tisdag ska det lämnas in och på torsdag är det redovisning. Då inleder vi också 3 månaders SOMMARLOV! Fantastiskt!

Träning - Lördag 29 maj


Har haft ångest både idag och igår för att jag löptränat så lite på sistone! Ok, loppet i tisdags gjorde mig typ invalid i vaderna i 2 dagar men nu är de hyffsat bra igen... Idag blev det därför snabba ryck, upp ur sängen och ut för en kort löprunda på 4,6 km på 24 min. Skönt! Nu måste jag skynda till jobbet och sedan blir det 40 års fest ikväll. Arlajobb på söndag dock.


Sverige ute ur Eurovision!


För första gången sedan år 1958 är Sverige inte med i Eurovision finalen! Hur sjukt är inte det? Anna är ju bra tycker jag... Ett fiasko som kanske leder till att Sverige hoppar ur tävlingen?

 


Parteey


Sitter och förkrökar med min älskling. Får lite flashbacks från Barcelona och ska snart dra mot Snaps och möta upp Frida och gänget! Vårkänslor!


Spanien i sommar!


Igår bokade vi flygbiljetter till Spanien, Alicante från den 7 juli till den 19 juli! Jag, Kristoffer, Frida, Ragnar, Susann och Lars. Först hyr vi en nybyggd 10 bäddars villa med privat pool och havsutsikt i 8 dagar och resterande 4 dagar hyr vi en 12 bäddars gigantisk villa med en tomt på 1000 kvm, pool och 50 meter till stranden. Det är bara fööööör bra! För att inte tala om hur billigt det blir! Två bilar ska vi hyra också och summan landar inte ens på 6000 per person! Tokigt härligt!


Resultat - Milspåret 10 km


R e s u l t a t
Klass: Student SM kvinnor
Tid 10 km: 50 min 53 sek
Mellantid 5 km: 25 min 5 sek
Placering: 14 av 30 i Studentklassen. 80 av 320 i Motionsklassen.
Tempo: 5.05 min/1 km

 

Jag är nöjd! För att inte ha tränat så mycket vill säga. Klarade mig med ynka 2 sek bättre än i Premiärmilen som var mitt senaste lopp och 49 sek bättre än Milspåret förra året!


Mån-Dagens


Jeansjacka - H&M
Linne - The garden collection
Jeans - Crocker
Skor - Åhléns


Milspåret imorgon!

Var på Runnersstore och hämtade ut min nummerlapp idag och fick även denna fina funktionströja från Nike! Imorgon gäller det. Är rätt otaggad då jag sprungit så pass lite den senaste månaden, men 1 mil klarar jag! Frågan är om jag klarar det under 50 min?





Fre-Dagens och Lör-dagens (kväll!)


Klädsel inför Sannas kalas och sedan utgång på MP !

 

Kavaj - Monki
Linne - Monki
Kjol - The garden collection
Strumpbyxor - Bikbok
Skinnsandaletter - Dinsko

 


Klädsel inför Antons kalas igår!

 

Klänning - Mango
Leggings: Rare fashion
Ballerina: Scorett

 


Fre-Dagens


Nu blir det skola ett par timmar då jag och min grupp ska jobba på vårt projekt. Ikväll blir det kalas för söta Sanna som fyllde 22 förra veckan, så innan det så måste Systemet avklaras och kanske en runda på stan!



Sol!




Häääärlig dag! Först skola i 2,5 timme med lunch ute i gräset och sedan direkt hem för att möta upp Angelica utanför mig. Här har vi legat och solat på ängarna i det varma vädret, i bikini! Smaskat på jordgubbar, vindruvor, melon och cashewnötter! Kan det bli bättre?


Träning - Onsdag 19 maj


Dagens löpning gick också bra! 10 km terräng på 52.50 min. Tog med mig min nya mini-vattenflaska som rymmer 12,5 cl, perfekt för varma dagar som denna. Får plats i handen och räcker till några klunkar som ger så mycket energi! 4 st flaskor för 49 kr. Helt j-vla lysande bra!


Värmechock


Nu blir det bara varmare och varmare och fort går det. Min kropp är i chock efter den här veckan! Har svettats som bara den och ändå har jag gått runt i linne och jeans. Imorgon ska det bli 25 grader, så bäst att plocka fram shorts och sandaler alltså, trots att benen mina är vita som snö. När vädret svänger från 5 grader till 25 grader är det faktiskt inte skojigt. Värmeslag!


Kärlek...


Det är Du. Min Kristoffer. Jag älskar dig mer än allt annat!


Träning - Tisdag 18 maj


Har precis promenerat hem från gymmet där jag tränade tillsammans med Frida! Körde styrketräning med fokus på armar idag, men även lite mage, rygg och rumpa/baksida lår. Ca 80 min blev det, men rätt så oeffektivt med tanke på hur mycket vi babblar... Nu ska jag mumsa på världens goaste keso tillsammans med min fruktsallad gjord på honungsmelon, päron och banan. Och jordgubbsproviva!


Träning - Måndag 17 maj


Idag gick löpningen tokbra. Snabbt gick det också. 6 km terräng på 30 min. Dvs ett tempo på 5 min/km, vilket är det tävlingstempo som jag brukar hålla!
Bara 8 dagar kvar till Milspåret nu...


Mån-Dagens


Såhär ser jag ut idag! Har precis kommit hem från en sen föreläsning om Mckenzie-metoden och har tidigare idag bara suttit och finslipat mina två skolarbeten som ska in ikväll, inte så kul i det här grymt fina vädret. Nu blir det i alla fall ut en sväng för lite löpning!


På tal om samvetslösa människor...

...så hittade jag min cykel såhär ikväll när jag kom hem!

Någon har försökt skära och tillsist lyckats, på något sätt, bända upp mitt lås! För att sedan inse att den inte går att cykla iväg med för att jag faktiskt låst den i bakhjulet också! Denna tjuv har sedan antagligen blivit arg och slängt iväg cykeln, då pakethållaren är även trasig! Alltså. Vilka människor det finns?!!! Först stjäl någon Marias skinnjacka som hon glömt på stan, sedan berättar mamma så sent som idag att någon snott hennes "Välkommen-skylt" ifrån ytterdörren. SJUKA MÄNNISKOR. Tur i oturen i alla fall. Men låt för i helvete andras saker vara och köp eget!!!!!!!!!!

 


Skansen


Det är den 15 maj och jag kunde börja dagen med frukost på balkongen och en timme solning tillsammans med min älskade. Hur skönt?! På ett dygn blev det plötsligt sommar och jag fick till och med lite färg i solen! Senare bar det av till Skansen med Elinh och Daniel där vi käkade glass och fotade djur. Och svettades! Dagen har varit lika het som en sommardag i juli. Underbart! Ikväll har vi varit hemma hos mamma och ätit grillat. Två grillkvällar i rad nu, då vi igår var hembjudna till pappsen hela gänget, alla systrar med boyfriends plus kusiner. Mycket trevligt! Imorgon blir det jobb på Arla med syrran.


Träning - Fredag 14 maj


Löpningen gick åt helvete idag. Trots att jag skulle göra det enkelt för mig med asfaltlöpning. Jag sprang 1 mil så segt som på 54 min. Och jo, det är dåligt för att vara jag, medan det har en och annan förklaring: För det första så har jag inte kunnat springa på 2 veckor. För det andra så har jag varit sjuk. För det tredje så har jag träningsvärk och trötta ben sedan gymmet i tisdags. För det fjärde så hade jag för mycket kläder på mig och blev överhettad. För det femte så fick jag stanna vid fyra rödlysen.

 

Ok... jag hade bara en dålig löpdag idag.


Tors-Dagens



Idag åkte nya skorna på som jag köpte igår, äkta skinn-ballerina och ursköna! Har jobbat på Apoteket idag 12-17 och ikväll har jag skrivit klart mitt arbete. Imorgon blir det nog löpning och till att påbörja nästa skolarbete...


Träning - Tisdag 11 maj

Idag har jag varit duktig!

Gymmat med Frida i ca 2 h med 2 km löpning på löpbandet och en hel del styrkeövningar för framförallt ben och bål. Imorgon lär jag åka på ordentlig träningsvärk i alla fall! Idag har jag även fått tummen ur och ringt både tandläkaren, ungdomsmottagningen och lönesektionen och fixat med lite tider och skatten osv! Dessutom så har jag skrivit på mitt skolarbete som nästan blivit klart! Nu bakar jag kärleksmums och ska snart fika med älsklingen.

Träning - Måndag 10 maj


Första träningen i maj månad avklarad. Äntligen frisk! Frisk igen. Numera känns det vanligare att vara sjuk än frisk faktiskt. Har inte spungit på 9 dagar men det kändes riktigt bra idag i alla fall. En kort terrängrunda på 6,3 km på 33 min blev det. Dock tror jag knappast att mina sjukdomsepisoder gynnar mig i min träningsform, det känns snarare som om jag får börja om från början varje månad. Ledsamt är vad det är. Men nu jäklar ska jag försöka käka vitaminer, frukt, grönsaker och sova som bara den varje dag! Typ.

Utpekad

FASEN VAD LACK JAG ÄR!

Skickade in min hemtenta i Folkhälsovetenskap för nästan 3 veckor sedan. Idag fick hela klassen listan på allas resultat via våra hemliga kodnummer. DOCK är mitt namn utskrivet på denna lista med STORA bokstäver och ett  f r å g e t e c k e n  står som resultat. Va?! Mailar läraren och får till svar att han inte fått in min hemtenta? ÖH VA. Och det säger han nu??? På min sida är den uppladdad och inskickad den 21 april kl 16.14 i alla fall.

Om jag känner mig utpekad?! Just den här tentan skulle rättas och bedömas opersonligt. Dra åt helvete med det. Fick precis skicka in den igen via min privata mail. Tack. Jag är inte alls nervös nu.

Inget lopp imorgon


Efter många om och men så har jag nu beslutat mig för att avstå från SpringCross som är imorgon. Jag känner mig hyffsat frisk idag, men inte till 100 % då jag fortfarande har smått ont i halsen. Så jävla jävla jävla tråkigt! Men jag har inte lust att riskera hjärtmuskelinflammation eller något bara för att min vilja allt för ofta tar över. Nu ska jag lyssna på min kropp och den säger nej den här gången. Dessutom är 12 km backig terräng ganska tufft att genomföra efter en veckas inaktivitet med sjukdom. Med andra ord så är även jag ganska opepp och jag kommer aldrig bli glad för ett genomförande med dåligt resultat.


Att träna för hårt och för mycket?

"Vid upprepade långa hårda träningspass då varken halten stresshormoner eller immunsystemet får tillräckligt med tid att återhämta sig och återgå till ursprungsnivåerna finns en stor risk att träningen ger en generell minskning av immunsystemets funktion."

"Antalet cirkulerande vita blodkroppar i blodet är lägre hos vältränade individer och undersökningar visar att hårt tränande också oftare drabbas av infektioner, framförallt övre luftvägsinfektioner, förkylning."

"Du ska med andra ord inte bli förvånad om du efter ditt lopp drabbas av en förkylning. Men om detta tycks stämma, att hård och tuff uthållighetsträning leder till fler förkylningstillfällen, varifrån kommer det vanliga påstående att regelbunden träning stärker ditt immunförsvar och minskar risken för infektioner?"


Jahapp. Jag har själv konstaterat det. Även om det känts bra under de perioder jag tränat hårt så har jag faktiskt blivit sjuk bara några dagar efter ett lopp eller en ökad ansträngning vid träning. Normala människor blir förkylda 1-2 ggr per år, medan jag på bara 7 månader har varit förkyld 5 ggr nu!!!
Hypotesen är tydligen att löpare belastar luftrör och luftvägar så pass mycket att det leder till överansträngning som övergår till inflammation.

Fuck it. Jag mår dåligt ikväll. Inget lopp på lördag?


Ons-Dagens


Såhär ser jag ut idag. Efter en lång skoldag! Vet inte riktigt hur jag mår, men det är bättre än imorse i alla fall. Har lite ont i öronen och halsen men så har jag ju tagit alvedon också, för att överleva dagen. Nu ska jag bara vila resten av kvällen, kurera med lite mat, te och godis! Fick förresten G på ena delen av hemtentan som jag skickade in för någon vecka sedan. Gött! Nu väntar jag spänt på resultatet från andra delen.


Sämst immunförsvar!!!

Hur skör får man vara egentligen?! Vaknade upp kl 04.45 imorse med världens feberhetta, täppt, ont i halsen, öronen och huvudet. Kan inte somna om. Det är fan fel på mig. Man kan inte vara sjuk såhär ofta! Jag blir tokig på min kropp. Så fort jag tränar lite hårdare än vanligt så blir jag sjuk snabbt där efter. Jag dör om jag missar SpringCross på lördag! Jag vill inget hellre än att springa!

Mina sjukperioder senaste tiden:
17 oktober - 24 oktober
6 januari - 15 januari
7 februari - 12 februari
5 april - 13 april
5 maj - ?



Skulle bara vilja lägga mig ned och böla just nu. Jag orkar fan inte med mig själv längre. Viktig skola idag också...

Tis-Dagens


Såhär har jag sett ut idag! Älskar mina två gröna jackor. Perfekta vårjackan. Även om det nu var rätt kyligt ute såhär mot eftermiddagen. Slapp klädsel blev det i alla fall, gympadojjor från adidas och allt. Har nämligen gått runt på stan i princip hela dagen, studerat hötorgshandlarna och deras arbetssituation/ergonomi för ett skolarbete, vandrat hem till Julia för att räkna lite biomekanik för att sedan gå ned på stan igen för att äta och sedan träffa Frida för shopping och fika.

 


Mina klassbästisar försöker enas om vem som har rätt. Mycket diskussioner idag!

 


Jag och Julia på hennes tak!

 


Fick med mig en fin bikini hem för 49 kr/del!

 


Och ännu en bikini, även den 49 kr/del. Kap!

 


Bad day

Det här kan ha varit årets jobbigaste dag. Ingenting är på min sida!

Inte nog med att jag har benhinneinflammation, gick upp 5.20 imorse, dödstrött, lyfter 6 ton yoghurt på jobbet i nya skor, har blåsor under tårna och smärta ända ut i fingertopparna så är SL helt jävla otroligt sämst! Slutade jobbet 15.50 och är hemma NU 2 h senare! Inte en enda tunnelbana går mellan Hässelby strand - Gullmarsplan, åt något håll. Signal fel. No shit.

Nu ska jag dra täcket över huvudet innan jag börjar grina på riktigt.

Fre-Dagens


Såhär har jag sett ut ikväll. Iklädd ny kavaj och nya jeansshorts från Monki! Har varit hos Maria på Odenplan för att sedan åka till Emelie här i Hammarbyhöjden. Har druckit rosé, kollat tv, ätit snacks och babblat. Och nu har jag precis kommit hem efter en kvarts promenad. Mysig kväll! Imorn är det jobb som står på schemat.

 


RSS 2.0