Träning denna vecka:

Måndag: 7,1 km terränglöpning på 37.55 min.
Torsdag: Jogging 1,5 km + gymmet 50 min.
Söndag (idag): 8 km terränglöpning på 43.07 min

Såhär har det sett ut vad gäller träningen denna vecka. Tidigare har jag bara tränat 1-2 ggr i veckan, en anledning till varför det varit så dålig uppdarering här. Använder ju bloggen mestadels som min lilla träningsdagbok!


Har nu använt 3 olika vertyg för att mäta min löpdistans: Nike+, Runkeeper och Runmeter:


Min Nike+ som jag tidigare använt för att mäta distans, tid och hastighet på mina löprundor har lagt av. Har nu provat appen Runkeeper som mäter med hjälp av GPS. Runkeeper är skitdålig rent ut sagt och den mäter ca 10 % för kort distans än vad det verkligen är. Detta vet jag eftersom andra användare klagat på samma sak, jag har sprungit i dessa skogar i 2,5 år nu, kalibrerat min Nike+ under ett flertal kontrollmätta lopp och dessutom har jag rätt bra koll på vad min snitt kilometertid brukar ligga på. Nike+ mäter nämligen utifrån min vikt, längd och steglängd och kan kalibreras efter varje löprunda. Köpte idag hem appen Runmeter för ett nytt försök, 38 spänn och även denna app är skit. Runmeter mäter precis lika fel som Runkeeper, om inte mer. Borde jag förstått eftersom de båda är GPS. Har min lilla runda på 8 km som jag brukar springa och Runkeeper och Runmeter får denna distans till 7.3 km och visar att min hastighet ligger runt 5.55-6 min/ km vilket är lika långsamt som jag sprang under halvmarathon på 2,1 mil. Bullshit.

Nä dessa appar varnar jag er för att använda, om ni inte vill bli besvikna. Jag blir i alla fall upprörd över att plötsligt få såhär dåliga tider, trots att jag vet att det inte stämmer. Men det är på något sätt förståligt att en GPS har svårt att urskilja meter i kurvig terräng. Jag ska köpa en ny Nike+ sensor, för det är lätt värt 300 kr!


I´m back!!!


Nu har jag jobbat 4 veckor som sjukgymnast, är ledig varje helg och jobbar störtsköna tider. Bara 3 veckor kvar sorgligt nog, eftersom inget annat jobb som sjukgymnast verkar finnas. Jag trivs som fisken i vattnet på detta sjukhus i alla fall och hade mer än gärna jobbat kvar. Dagarna rullar på så otroligt snabbat att jag inte hänger med. Augusti imorgon liksom?! Sommaren är i allmänhet bara underbar och jag känner mig fantastiskt nöjd med tillvaron såhär långt. Tränar lite lätt och lagom även om det knappast blivit lika mycket som i våras. Att inte vara anmäld till något lopp sänker min motivation rätt så kraftigt måste jag säga.




Nu är det faktiskt dags för en löptur och sedan blir det övningskörning till norra sidan stan och Vällingby. Jag och Kristoffer ska hälsa på Viggo för första gången sedan vi lämnade honom och sedan fira syster Sandra som fyller 19 år idag! GRATTIS!

Träning, hunden, jobbet!

Igårkväll söndag blev det en kort joggingrunda/promenad till gymmet med lilla vovven på 1,5 km. På gymmet mötte jag upp Kristoffer och Jan för lite snabbträning på 30 min - körde igenom armar/axlar, mage + några set i benpressen. Handlade mat, köpte sushi med mig hem, kollade film och sov uuuurdåligt.

Idag var det min första dag som sjukgymnast! Men först morgonpromenad med Viggo 15 min och sedan jobb/introduktion kl 8 - 16.30 och därefter en promenad med Viggo igen på 40 min. Nu har jag och Viggo precis kommit in från en joggingrunda som slutade på 5,2 km på 35 min. Ja några kisspauser blev det allt för lillen och nu är han totalt slut! Imorgon lämnar han oss och Kristoffers farmor och farfar tar över vårdnaden - bra, men det känns så himla sorgligt ändå. Kommer sakna honom som tusan!


Världens mest älskvärda hund!

RSS 2.0