Australia


Ni är så långt borta! För långt borta. Jag saknar er!!! En vacker dag om åtta månader står vi där igen! Eller hur?!

alifedownunder.blogg.se


Praktikanten, that's me?


Sitter här hemma vid köksbordet och repeterar muskler på latin. Det är ju inte några liksom, 300 olika och totalt ca 600 skelettmuskler i hela kroppen. Ni ser ju den tjocka boken! Jag är bara så äckligt nervös inför morgondagen - praktik. Första gången. Jag hatar "första gången" grejer. Det kan få mig att kräkas av nervositet. Fan. Det känns som om denna dag kom i all sin hast! Borde jag ens vara redo?!


Träning - Tisdag 27 oktober


Efter en supergod middag så stack jag och älskling till gymmet. Jag joggandes och han cyklandes. Det blev ett benpass idag igen då jag körde igenom baksida/framsida/insida lår i maskin och gjorde så många utfall att benen tillslut skakade. Körde även rumpa, armar, rygg och tillsist rejält många situps med 4 kgs boll. Jogging hemåt och nu har vi precis druckit hallonsmoothie. Summan av dagens träning - 3 km jogging + 50 min styrketräning! Måste faktiskt säga att jag bara efter några få gympass känner mig starkare!


Ibland önskar jag att jag vore stålmannen

Det här med att börja skolan på heltid igen kom som en stor jäkla käftsmäll. Lekandet är slut och nu är allt plötsligt på blodigt allvar. Ja verkligen! Det är nu vi sätts på prov och ska kunna allt vi hittills lärt oss inom sjukgymnastiken. Redan på torsdag har vi vår första praktikdag och vi ska visst helt själva göra en anamnes på en livs levande patient, käftsmäll nr 2. Ringde vår handledare idag och hon verkade inte så trevlig som vi hoppats på. Kul. Nu när nerverna redan håller på att brista...


Last night


Gårkvällen var fantastiskt rolig! Ett flertal timmar långt förkrök hemma hos oss, vi + 5 vänner, för att sedan dansa loss 1,5 h på Mosebacke. Natten avslutades med grekiska Gyros som åts tillsammans med min älskade, gott! Sedan taxi hem vid 2.45. Riktigt bra kväll! Idag har vi hjälpt mamma att flytta större delen av dagen. Nu har vi powernapat i över 1 h och jag börjar få panik inför skolan som börjar imorgon igen! Fy fan. Jag blir trött bara av att tänka på det!


Träning - Lördag 24 oktober


Idag har jag  ä n t l i g e n  kunnat träna löpning igen! Jag har ju varit förkyld i nästan en vecka så det har inte blivit av sedan Hässelbyloppet som var för 13 dagar sedan. De andra dagarna skyller jag på träningsvärk. 6 km terränglöpning på 31 min blev det idag, i perfekt svalt, lugnt höstväder!

NU - dusch, laga mat och lite bubbel på det!


Lör-Dagens


Sitter och dricker kaffe i soffan och kikar lite på nyhetsmorgon, som alla andra dagar denna månad. Sover 9 h, kliver upp, gör en macka och glor på tv i 2-3 h. Men nu är det slut på det! Idag är det jobb på schemat, apoteket 12-17. Med Maria! Imorgon hjälper jag mamma att flytta, och på måndag börjar skolan igen! Hoppas jag överlever det! Jag tror det. Jag menar, jag borde vara ordentligt uppvilad nu. Om inte förslappad... 


Fre-Dagens


Ikväll blir det fredagsmys med syster och mina plastsystrar! Vi ska hem till Jessica och käka mat och kolla på Idol. Kommer bli trevligt som alltid! Först blir det nog en liten tur på stan i min ensamhet.


När allting känns ut-och-in och bak-och-fram


Det är nästan läskigt vad man vänjer sig vid saker och ting. Jag har varit ledig, fri till att hitta på vad jag vill i nästan en månad nu, och i ärlighetens namn så har det inte varit så kul alla gånger. Jag vill nog påstå att man gärna har en tydlig kontrast mellan vardag och helg. Det krävs en längtan efter att få vara ledig för att kunna njuta fullt ut. Ha en bestämd vardag med ett fast schema. Veta vad man ska göra. Ha en plats att gå till. Idag och många dagar bakåt har jag bara levt i en luddig, suddig, oförutsägbar och obestämd vardag. Skönt, till en början. Men det känns inte ok, det känns inte bra att leva så. Jag och de flesta andra behöver nog lite att bita i för att känna att man lever. Det känns inte rätt när vardagen blir till helg, eller desto värre, när helgen blir till vardag.


Just nu


Tv-mys med vaniljkesella och clementiner. Så galet gott, och nyttigt!


Träning - Torsdag 22 oktober


Idag blev det jogging till gymmet i sällskap av Jane, trots att jag fortfarande är en gnutta förkyld. Väl där körde jag styrka 45 min. Mycket armar och även lite rygg och mage. Tillsist körde jag slut på mina ben med än mängd utfall med hantlar och några set i maskin. Därefter jogging/promenad tillbaks hem igen för att sedan jogga till Ica och möta upp älskling, där vi handlade lite god mat. Nu ska vi strax äta mumsig kyckling med pommes och fetaostsallad! Efterrätt blir vaniljkesella med clementiner! MUMS! Prova om ni inte redan gjort det.
 


KI-kväll på Café opera igår







Gårkvällen var så jäkla kul! Trots att vi inte hann få några gratisdrinkar och trots att min taxiresa blev så dyr och att fötterna smärtar än idag av allt dansande! Bara en grym kväll med klasskompisarna, som alltid!


Jag är lite arg nu...

Jag klev precis ut ur en taxi här utanför porten. Tydligen inte vilken taxi som helst, insåg jag, efter en stund tillsammans med taxichauffören. "Varför är bilen så fin? Varför har chaffisen kavaj, skjorta och slips? Varför stänger han dörren åt mig? Varför pratar han så vänligt med mig och frågar om kvällen, för att till sist släppa av mig och se till att jag går åt rätt håll?", tänker jag. Sedan ser jag priset. DUBBELT så dyrt som vanligt!!! Chock. Det fick mig att minnas att han 5 min tidigare sagt att han brukar köra limmotaxi i vanliga fall....

Med detta vill jag säga att jag är nästan 400 kr fattigare. Fan också.

Ons-Dagens


Min nya fulsnygga jacka åker på idag! Vet inte riktigt vad jag tycker om den ännu. Skön är den i alla fall. Från H&M, ca 300 kr. Jeans från Veromoda och mockastövlar från Ellos. Nu ska jag in till stan en sväng innan jag börjar klättra på väggarna här hemma! Ska köpa med mig en flaska vin och kanske något plagg inför kvällen - vår skola (KI) har nämligen vunnit en gratiskväll på Café opera, nu ikväll! Gratis drinkar tackar vi inte nej till!


Nu kör vi!


Min körlektion som jag skulle haft idag blev inställd! Verkligen tråkigt. Därför har jag istället varit och övningskört med pappa nu ikväll, vilket gick bra! På det blev det även ett restaruangbesök - grekiskt, muums! Ja, men nu känns det som om detta kan gå vägen. Körkort, sakta men säkert. Skolan drar igång på måndag igen och det kan dock bli ett hinder med tid och så. Men jag har i alla fall fyra betalda lektioner kvar att köra, som måste klämmas in, någon gång!

 


Mån-Dagens



Nitboots - Monki
Lackleggings - Bikbok
Oversizetröja - Veromoda
Skinnjacka - Ellos
Mössa - Topshop

Idag har jag tvättat hela morgonen, städat, diskat och fixat lite här hemma. Förkylningen har inte gett med sig, men det blir en sväng till stan snart i alla fall. Ska träffa Frida, vilket var år och dar sedan! Hon ska få låna en anatomibok av mig eftersom hon nyligen börjat Hälsopedagogprogrammet och läser samma ämnen som vi. Ett restaurangbesök av något slag ska vi också klämma in!


Skrattar bäst...


Vet ni. Jag är så galet förkyld! Tung i huvudet... Känner mig helt vimmelkantig. Jag som bara för ett par dagar sedan skrattade mig lycklig och sa att jag inte varit sjuk på 3 år! Haha. Men nä, förkylning räknas inte som sjukdom tycker jag. För genomlidit 3 arbetsdagar har jag i alla fall gjort. Det är bara att snyta sig hundrasjuttioelva gånger mer än vanligt så fungerar det. Faktiskt. Men imorgon är jag ledig igen, och hela veckan. Dvs tid för att kurera!


Godkänd!


JAG KLARADE TENTAN I MEDICINSKA ÄMNEN! Hihi. Här är det knappt på tal om att få VG. Det var endast 3 personer som fick VG av 58 pers! Och 16 underkända... Så med andra ord - jag är gladare än glad för mitt G!

Nu: packa för att åka till mamma över helgen, sedan jobb 12-16.


Morgonstund


Sitter uppe redan, trots att jobbet börjar kl 12. Kristoffer och Peter spelar fifa och då var det lika bra att kliva upp, de för nämligen ett herrans liv när de spelar! Jag sitter här bredvid, väntar på att tentaresultaten ska trilla in på mailen(!), dricker te för min ömma hals och smuttar lite på de muffins som jag bakade i förrigår. Jag tycker om mornar!


Tors-Dagens


Såhär är jag klädd idag! Nu ska jag strax gå mot bussen för att åka in till stan och möta älsklingen. Vi ska på "Standup" ikväll och före det ska vi äta middag någonstans! Kanske en fika också. Mysmysmys. Fy vad jag längtat efter att få dejta min man! Ja! Komiskt nog.


Dagens köp!


Jag offrade en tusenlapp och köpte skorna, och jag älskar dem!


Strumpbyxor med giraff(?)mönster köpte jag också!


Ons-Dagens



Kängor - Skopunkten
Jeans - Cheap monday
T-shirt, mössa & fuskpäls - H&M
Halsband - köpt i Barcelona


Vagabond


Jag bara måste ha dessa skor. Provade dem på Åhléns här om dagen och nu har jag verkligen kärat ner mig i dem. 1000 kr och 9,5 cm klack. Men de är perfekta för mina instabila, ömtåliga fossingar! Jag ska snart åka till stan för att möta Elinh, så då blir det fömodligen ett köp?! Senare blir det även träff med Elina och gänget. Åh jag älskar verkligen dessa "fikadagar"...


Träning - Tisdag 13 oktober


Det blev en kort sväng på gymmet idag pga en olidlig stank av svett i hela tjejgymmet. Ventilationen måste ha totalkollapsat och sedan har väl någon passat på att svettas ut varenda liten droppe kroppsvätska. Groteskt var det. Jag och Jane slogs av en vägg när vi öppnade dörren och om jag inte varit helt kry idag hade jag nog lagt en pizza! Men, vi klarade oss en stund. Jogging dit och hem 3 km + 35 min styrketräning blev det i alla fall. Jag körde mest armar, mage och rygg då jag har enorm träningsvärk i benen sedan loppet i förrigår! Men härligt är väl det.



Bilder tagna av syster!



Yes. I love running! Men nu blir det jogging mot gymmet!


Tis-Dagens


Har precis promenerat hem från körskolan, och såhär tråkig blev klädseln idag, i detta blåsväder! Körningen gick förresten bra! Nu lagar jag och älskling lunch här hemma, fisk och potatis. Mmm! Senare idag blir det gymmet tillsammans med Jane.
 


Mån-Dagens



Idag åkte fuskpälsen på! Himla mysig faktiskt. Det har verkligen varit svinkallt ute idag, så det fick bli utsläppt hår då jag också bar mössa OCH vantar, och skor förstås. Förresten så blev det inget jobb, det behövdes inte. Så jag har istället storhandlat med älskling, tagit en powernap på soffan, fikat i gamla stan med Julia och Maria, ätit middag hos pappa och övningskört en timma! Å nu är jag hemma igen hos sjuklingen min..



Tidig morgon


Varken jag eller älskling har kunnat sova inatt, har mest bara vridit och vänt på oss stup i kvarten. Kristoffer är förkyld och jag känner mig lite halvsjuk, typ konstig. En gnutta ont i halsen och småtäppt i näsan. Därför klev jag upp med Kristoffer innan kl. 7. Tog fram två koppar te, gjorde mackor och tände ljus. Mysmorgon, trots snörvel... Senare idag är det jobb igen för min del - Apoteket 12-18. Så hoppas jag håller mig frisk!


Resultat - Hässelbyloppet 10 km


Systers kille Daniel, syster Elinh och Joe följde med mig till loppet som stöd och som fotografer!


Trixar med nummerlappen...



I täten under starten!


R e s u l t a t
Klass: Damer motion 1
Tid 10 km: 50 min 1 sek
Mellantid 5 km: 24 min 1 sek
Placering: 155 av 1057


Jag är grymt nöjd! Förbättrade mig med 1 min och 41 sek!

 

 


Hässelbyloppet imorgon!

Jag måste säga att det är sjukt tråkigt att "ladda" inför ett lopp - under en helg! Det är lördag idag och det finns så mycket man bör och inte bör göra innan ett lopp. Typ - inte träna, gå och lägga sig i tid, sova som en prinsessa och bara dricka vatten och tänka på vad man stoppar i sig. Tråkigt. Ännu tråkigare är det väl att min löparkompis Jane har skadat knät och därför avstår från loppet imorgon, vilket gjort mig rätt otaggad. Nu har jag fått tänka om, åker därför hem till mamma nu, sover där inatt och får med mig lite stöd till loppet - det behöver jag. Sedan är det bara att springa!


REA



Tänkte att skjortor brukar jag inte använda allt för ofta. Så denna fining köpte jag igår för billigt pris. Snygg tycker jag! Från Åhléns - frk.


Fre-Dagens


Idag åkte detta på - kofta från Ginatricot och skor från Skopunkten. Min "första dag" på apoteket är avklarad och efter att jag slutat vid kl 18 strosade jag runt lite på Drottninggatan. Väntade på Angelica som också jobbar på samma gata och sedan gick vi till Friday's - tog en cider och sedan blev det MAT, säkert världens godaste hamburgare. Nu är jag mätt, har ont i magen och mår illa. Men jag är glad ändå! Det är ju fredag.

 

 


Träning - Torsdag 8 oktober


Dagens träning blev 1 mils löpning på 52 min! Riktigt bra för att bara vara träning tycker jag. På söndag under Hässelbyloppet hoppas jag verkligen på att slå min tid från Milspåret, dvs under 51.42 min. Formen min har väl blivit lite bättre sedan dess och dessutom blir man sjukt pepp på tävling! Jo men det är väl bara att springa som aldrig förr helt enkelt.


Tors-Dagens



Såhär ser jag ut idag. Ny jeansskjorta från H&M och lackleggings från Bikbok. Nu blir det lunch och sedan ska jag promenera mina 10 minuter till körskolan. Jag ser fram emot att köra idag. Efter det blir det förmodligen en fika i stan med Anki och Angelica!



Ons-Dagens



Svart, svart, svart blev det idag samt vita Converse. Har precis kommit hem efter attt ha åkt 100 minuter fram och tillbaka till pappsen för att köra bil. Jepp, man får jobba för sitt körkort. Körningen gick bra, tycker jag! Det går verkligen framåt så det känns grymt. Imorgon är det körskola igen och jag är taggad!


Nytvättade!



...och ser ut som nya! Nästan.


Kavaj och skjorta

Detta var vad jag hämtade på posten igår! Kavajen var snyggare än jag föreställt mig! Fick den dessutom för bara 320 kr. Skjortan var dock inte riktigt som jag tänkt mig, men fin ändå. Från H&M.


 

 

 





 












 








 







Just nu håller jag på att städa mig svettig här hemma. Skurar skåp, lister, dammsuger bakom sängen och i varenda hörn, putsar och skurar. Tvättstugan springer jag i emellanåt också! Tvättar bland annat mina Converse, så ska springa ner nu. Hoppas de överlevt!

Träning Tisdag 6 oktober


Såhär nöjd var jag ikväll efter 8 km terränglöpning på 41 min. Jo men det kändes faktiskt riktigt gött idag! Benen förflyttade sig automatiskt och sedan var det bara att andas. Kvällslöpning är verkligen så mycket bättre för mig! Trist nog så börjar mörkret falla redan vid 18-19 tiden nu, så det gäller att vara snabb hem efter skolan i höst/vinter!



En bra dag idag!

1. Bilkörningen på körskolan gick super!
2. Jag får CSN denna månad också! Trots ledighet.
3. Från och med idag har jag timanställning på Apoteket igen!
4. Maria blir även min kollega!
5. Jag avklarade 8 km löpning på 41 min ikväll.
6. På posten idag kom en oväntat snygg kavaj samt en efterlängtad skjorta.
7. Jag fick båda mina förstahandsval inför praktiken på sjukhus i november!
8. Min älskling är bäst.




Lilla Leah's 1 års kalas!





Den här sötungen fyllde 1 år den 2 oktober! Dotter till min vän Elina + Robin. Tiden går så fort! I lördags var jag i alla fall där på kalas då hon fick massor med uppmärksamhet och en mängd presenter! Grattis till er alla tre!


Tis-Dagens



Går här hemma och bara myser just nu! Iklädd leggings och tröja från Bikbok, kavaj från Zara. Steg upp vid 6.15 med Kristoffer och åt en macka, gick och lade mig igen för att sova till kl 9. Nu låter jag tiden gå, dricker massa kaffe och tittar på nyhetsmorgon. Kl 12 har jag körskola och efter det ska jag hämta ett paket på posten (bilder får ni se sen!) samt ut på en springtur i solskenet! Åh. Nu njuter jag verkligen av min ledighet!


Mån-Dagens


Har precis kommit hem från pappa i Vällingby där jag ätit middag och övningskört en timma! I mörker. Det gick sådär måste jag säga - jag föredrar verkligen körskolans bil!

Såhär har jag i alla fall sett ut idag: skor - Converse, jeans - Cheap monday, kofta - H&M, fuskpäls - Zara, mössa - Tophop



Träning Måndag 5 oktober


Idag blev det styrketräning på gymmet tillsammans med Jane. 45 min med blandade övningar + 3 km jogging (dit och hem). Riktigt skönt! MEN jag bör verkligen träna löpning denna vecka för redan på söndag - om 6 dagar så ska jag och Jane springa Hässelbyloppet på 1 mil. Och jag känner mig inte i form. I alla fall inte idag...


Den perfekta festkvällen

Ligger i soffan, glor på tv och har precis svept en treo. Yep. Bakis idag! Igår var det nämligen inspark för de nya ettorna på Sjukgymnastprogrammet så hela kalaset började redan vid 18-tiden med god mat, sång och vin. Ettorna gjorde sina spex under middagen och jag skrattade så jag dog! Sedan blev det dans hela natten lång med mina kära klasskamrater. Jag hade så fantastiskt jäkla kul! En underbart perfekt festkväll helt enkelt!







Fre-Dagens


Såhär har jag sett ut idag under vår tripp till IKEA. Nu till kvällen har jag dock bytt om för strax bär det av mot Tegnérgatan och Julias 22-års kalas!


Två kalas

Uppe ur sängen kl 8 idag och snart bär det väg mot stan för att möta Maria och sedan drar vi till IKEA. Jag ska handla lite smått till lägenheten och Maria likaså. Ikväll blir det kalas för Julia som fyllde 22 år igår! Grattis min pingla! Idag fyller lilla Leah 1 år också, Elinas söta dotter som blivit så stor nu! GRATTIS till er med! Så imorgon blir det ytterligare ett födelsedagskalas. Sånt mys gillar jag!



Jag och Julia i Åre! Måste göras om! Ska göras om.


Träningspass Nr 2 idag


Efter middagen idag så bestämde vi oss för att gå till gymmet, jag och Kristoffer. Yes. Sagt och gjort. Nu är jag hemma igen efter helkropps styrketräning 60 min + jogging dit och hem ca 3 km. Två träningspass idag och det känns fantastiskt bra! Nu är jag taggad för mer träning!


Träning Torsdag 1 oktober


1 oktober! Hör bara! Nu är det verkligen höst. Och kallt! Jag var nyss ute och sprang och det isade i hela halsen och öronen. Jag hade såklart en överdragsjacka på mig också, men ändå. Tung, ansträngd terränglöpning blev det som slutade på 7,5 km på 40 min. Jag måste verkligen springa oftare de närmaste veckorna. Jag tror jag tappat lite nu!


Många måsten

Trots att det ska föreställa att jag är ledig så går jag runt och är stressad. För jag både vill och måste hinna träna, jobba, städa, tvätta, laga mat, gå till Körskolan, övningsköra, plugga teori, träffa vänner och umgås med min älskling. Det känns helt fel att känna såhär. Men det blir nog bättre till helgen när jag landat lite!



Detta var sköna tider! Vill tillbaka till Barcelona. Verkligen!


RSS 2.0