Träning - Lördag 27 november


- 5 km löpning på löpband på 24.50 min
- Styrketräning för arm/axel/skuldra 30 min


Yes! Mina tre träningar är nu avklarade för denna vecka.

Glögg, pingis och bastu

Mysig dag igår! Praktik i bara 7 h då jag fick sluta tidigare, sedan gick jag på lite sightseeing i Haninge centrums butiker, rätt bra faktiskt! Fick med mig en blus och ett skärp. Gick och köpte den nya saffransglöggen (sjukt god!) och åkte hem till Maria för bastukväll med Calle, Anton och Andreas. Drack glögg, åt lussebullar, spelade rundpingis och bastade. Så himla trevligt! På kvällen mellan kl 22-00 så råkade jag ringa mamma och jag fick hoppa av vid Drottninggatan och hjälpa henne att bygga upp Apoteket som görs om. Så lite lön fick jag också plus gratis taxi hem!

Idag är jag trött. Men det är ju trots allt fredag och min älskade man kommer hem ikväll!! Underbart.

Träning - Onsdag 24 november

Det blev gymmet med Anki idag igen! Jag körde löpband 3 km på 15 min och därefter styrka för ben och bål, mestadels på bobathboll men även ben i maskin + utfall och frivändningar. Helt skakis i benen efteråt och det är så det ska vara!

Men ärligt talat. Jag måste komma igång med träningen minst 3 ggr i veckan igen! För jag har verkligen blivit svagare. På riktigt. Både i benen och i armarna. Ok, nu kör jag ett kontrakt på det. 2 träningar avklarade hittills denna vecka då...

Sambo utan sambo


Fan vad ensam jag känner mig.
Kristoffer brukar ju jobba mycket, men nu är han i Österrike under en vecka och då får jag känna på hur det är när han aldrig kommer hem om kvällarna. Snacka om att mina rutiner förändras - jag äter samma mat tre ggr i rad då jag råkar laga för mycket mat, städar varje dag, pratar i telefon med minst 3 vänner på kvällen och går och lägger mig före kl 22. Jag vaknar utvilad - men utan den lyckan att få somna och vakna bredvid min fina man. Förjävligt. Jag saknar dig så jag går sönder!

Träning - Måndag 22 november



Slutade praktiken strax innan fyra idag och åkte direkt hem och gick ut och sprang 4 km på 19.50 min. Kort, snabbt och väldigt skönt, trots regn och mörker! Passade på att dansa runt lite framför kameran idag också, det var länge sedan. Jag har tyckt att jag krympt lite sedan jag började med P-ring och fick det konstaterat med dessa bilder, jag har både blivit maglös(gött!) och tuttlös(bittert!). Vägde mig även hemma hos mamma i helgen och jag har visst gått ned 1,5 - 2 kg. Kan inte riktigt säga om det är bra eller dåligt. Varken eller...


Träning - Lördag 20 november

Idag tog jag mig till gymmet för två timmars skön träning och dessutom tillsammans med Anki sista timmen. Detta resulterade i 7 km löpning ute/på löpband på 38 min. Därefter styrketräning för hela kroppen i över en timme, bla massa övningar på bobathboll. Körde även en del frivändningar och insåg hur satans mycket mina muskler måste ha gått ner sig på bara en månad,  lyfte jag 10 kg + stång utan problem och idag fick det bli 5 kg + stång vilket till och med kändes besvärligt... Illa! Nu ska det bli mer styrketräning framöver, eller träning överhuvudtaget!


Karolinska institutet 200 år

Ok, jag är trött som ett svin just nu. Igår kväll från kl 18 så var det jubileumsgala i Globen för vår skola. Stort! Det var helt ok, men det enda som egentligen var kul var Sissela Kyle och Mikael Tornving, haha... Och mitt underbara sällskap förstås. Korv och en liten skumpaflaska fick man också. Trevligt! Efterfest till kl 2 egentligen men jag smet hem redan vid 23 tack och lov.

Nu blir det andra dagen på praktiken i Haninge och jag känner redan att jag trivs! Precis bredvid Kristoffers poliskontor ligger det också. Smidigt!

Träning - Onsdag 17 november


Trotsade min långdragna förkylning idag och prövade benen med 5 km löpning på 25.50 min och det gick ju kanon. Därefter var tanken att jag skulle styrketräna lite på gymmet, men efter ett fåtal övningar för skuldra och armar så höll jag på att svimma. Tror jag hamnat i någon svacka med lågt blodtryck nu igen och jag var tvungen att gå hem omedelbums. Kanske vart lite för hårt såhär första dagen efter sjukdom?


Mot körskolan!

Nu ska jag och Kristoffer gå på handledarutbildning i 3 timmar! Så snart kanske det dyker upp ett körkort i plånkan nu när jag kan få in lite mer körning i min vardag! Det här ska bli kul!!! Ser fram emot att köra bil med pojkvännen faktiskt. Hoppas jag har rätt? Haha...

Lite uppdatering

Det var länge sedan jag skrev här känner jag! Jag har ju inte tränat sedan den 3 november vilket komiskt nog kan vara förklaringen, haha. Har varit förkyld i en vecka nu och längtar som en tok efter att träna... Jag har i alla fall haft en bra helg då jag både träffat vänner, haft en halvdag med Kristoffer, träffat föräldrar och jobbat.

På torsdag har jag min första praktikdag på Handens vårdcentral inom neurologi. Där ska jag vara tillsammans med ett Stroke-team fram till julafton. Hoppas på att det blir bra då jag inte lyckades byta plats! Just nu har vi undervisning/metodik i neurologi och det känns sjukt annorlunda, kul och samtidigt svårt! Stämningen i klassen känns spänd och alla har väl mer eller mindre börjat inse att detta inte är någon lek längre. Inte överhuvudtaget. Själv drömmer jag till och med om sjukgymnastik om nätterna...

På torsdag kväll lättar vi i alla fall på stämningen och Karolinska Institutet har fest i Globen, 200 års jubileum! Det lär bli maffigt!

Åtta fakta

1. Led-muskel praktiken i Älvsjö är avklarad med 2 VG och 2 G som omdöme
2. Snön och kylan är här
3. Jag är förkyld och trött, som vanligt i november månad
4. Neuro-metodiken började redan idag
5. Neuro-praktiken börjar nästa vecka
6. Jag kanske, kanske får byta praktikplats med en i klassen från Haninge till Danderyd
7. Det vore bra som tusan, praktiskt, tidssparande
8. Jag känner mig splittrad, förvirrad och stressad över allt och ingenting

Helgen




I fredags var jag på god middag hemma hos pappa med syskonen, därefter blev det en spontan, kort utgång med Elina och Alexandra på Söder. I lördags blev det lite hårdare och lite längre... Jag, Frida och Sanna började hemma hos Sannas syrra Camilla redan vid 20-tiden. Sedan drog vi till Soap-bar och därfefter till Pure för att dansa loss med vänner till mig och till Sanna. Som avslut på kvällen åkte jag och Frida på efterfest med David från mitt jobb och hans vänner. Vi var hemma klockan 7.30 i söndags morse! Haha! Jag är trött efter denna helg kan jag säga. Men det är det värt, för sjukt kul har jag haft det!


3 år av kärlek!


3 år med dig idag! Jag älskar dig mest av allt! <3


Igen!


I torsdags på praktiken fick jag ett paket innehållande Olivas bodybutter levererat till mig, från ännu en patient. För ca två veckor sedan fick jag en fotoram av en annan patient. Söta ju!


Mysfrukost!



Imorse cyklade jag iväg och hämtade ett paket på posten och så köpte jag nybakat bröd och donuts till frukost! Mums! Min och älsklingens första frukost tillsammans på mycket, mycket länge! En underbar morgon med min kärlek.


Världens bästa mamma!


Idag har jag haft en riktigt mysig eftermiddag/kväll med mamma! Först bjöd hon mig på Sushi i stan, sedan bjöd hon mig på bio "I rymden finns inga känslor" och tillsist så fick jag lite shopping-presenter! Jag kände mig som 10 år igen när man fick gå på stan med mamma efter det årliga tandläkarbesöket på Hötorget. Så mysigt. TACK MAMMA!!! <3


Jag mår illa...

Usch, sitter och äter frukost och läser Mitt i Söderort där det står att tre kvinnor har överfallits här i området nära mig. En 28 årig kvinna överfölls i motionsspåret där jag brukar springa! Hon blev knuffad och slagen av en man. I Hammarbyhöjden, vid mitt gym(!) så blev en kvinna slagen bakifrån i nacken och i Kärrtorp var det en man som kom fram och grep tag i en kvinnas axel.

Ska jag våga ge mig ut och träna nu eller? FY!

Träning - Onsdag 3 november

Idag blev det 45 min styrketräning på gymmet! Alla konditionsmaskiner var upptagna, så tyvärr blev det ingen löpning alls. Jag körde i alla fall lite random övningar för hela kroppen och blev tillslut så trött att jag skakade. Det var även en kvinna där som frågade mig om lite triceps-övningar och jag hakade glatt på och hjälpte henne med tekniker osv. Jag kände mig rätt hemma med det där och hade gärna hjälpt henne med ett helt träningsprogram, då träning är i princip det enda jag sysslar med om dagarna numera. Tillsist så härmade hon mig med alla övningar ändå. Haha, men det var kul! Promenerade hem och sitter nu och käkar pasta med tonfisk i tomatsås. Strax blir det plugga.

Träning - Tisdag 2 november


Idag åkte äntligen löparskorna på för lite asfaltlöpning! (Ja nu lär det inte bli terränglöpning igen förrän om 5-6 mån då det är kolsvart ute redan kl 17 såhär års). Löpningen gick faktiskt sjukt bra idag och det slutade med 8 km på 41 min. Nästan tävlingstempo! Och då räknar jag ändå med tiden som jag fick stå vid fyra övergångsställen. Nöjd!


Vi var och handlade "lite" idag...



Vi tog det vi ville ha och plötsligt var vi 2533 kr fattigare. Men ett fyllt kylskåp och en fylld frys rikare! Mmm!


Jag tror jag har en förbannelse över mig...

Jag blir så jävla ledsen och arg att jag skakar när jag öppnar mailet från vår lärare idag. Klinikplatserna för neuropraktiken är fördelade och för andra gången så får jag inte något av mina fyra val!!! Nä, utan jag placeras på en vårdcentral ute i Haninge-Tyresö. KUUUUUUUUUUUUUL.

Jag vet. Jag är pessimist nu. Men - varför ha möjligheten till 4 val när jag inte ens får något av dem? Min dag är förstörd.

RSS 2.0