Träning - Måndag 31 januari

Ikväll blev det gymmet och jag körde ett pass för överkroppen:
Uppvärmning 1 km löpband
3x10 bröst i maskin
3x10 axlar i maskin
3x10 sittande rodd
3x10 latsdrag
3x10 vertikaldrag
3x10 axlar med hantlar
3x10 biceps med hantlar
3x10 triceps liggande med hantlar
3x10 triceps i dragapparat
3x10 sidolyft på tippbräda med vikt
3x10 rygglyft på tippbräda med vikt
3x10 situps på lutad bräda med vikt på magen
3x10 situps på lutad bräda utan vikt
3x20 magövning med bobathboll


Veckans träning

Måndag: 8 km löpning utomhus
Tisdag:
Styrka överkropp + 4 km löpband
Onsdag: Styrka ben och rumpa
Torsdag: -
Fredag: 5 km löpning utomhus
Lördag: -
Söndag: 4 km löpning utomhus

Den här veckan är jag nöjd med! Fem träningspass och såhär vill jag fortsätta. Saknar bara långdistanslöpningen, men det får vänta till varmare tider.

Träning - Söndag 30 januari


Har precis kommit in från en löprunda utomhus, 4 km på 20.15 min blev det. Skönt!


Träning - Fredag 28 januari


Här är dagens form efter 5 km löpning på 26.30 min, utomhus. Känner mig helt slut i kroppen efter veckans träning och har träningsvärk lite överallt. Vilodag imorgon!


Gillingebanan


Har kört halkbanan idag! Svinkul var det och jag vill bara köra mera! Ännu ett steg närmre körkort. "Bara" teori och uppkörning kvar. Målet är att ha körkort innan jag tar examen i juni.

Sitter hemma hos Frida.R just nu och ska dricka kaffe och äta pannkakor, mys! Och imorgon har jag en ledig dag tillsammans min älskade Kristoffer.

Träning - Onsdag 26 januari


Idag blev det ett tungt pass för ben och rumpa. Kunde knappt gå nedför trapporna på gymmet när jag var klar, men jag gissar att benen är lite trötta efter veckans löpning.

 

Dagens övningar:
Uppvärmning 1 km löpning
3x10 frivändningar
2x10 knäböj med skivstång
2x10 utfall med skivstång
3x15 utfall med hantlar + stepbräda
3x10 framsida lår i maskin
3x10 baksida lår i maskin
4x20 bäckenlyft på bobathboll
4x8 benpress i maskin


Träning - Tisdag 25 januari

Dagens träning blev löpning + styrka överkropp:
Löpband 4 km på 19 min(!)
3x8 biceps med hantlar 7 kg
3x10 triceps med hantlar 4 kg
3x10 triceps i dragapparat
3x10 axellyft i maskin
3x10 vertikaldrag
3x10 sittande rodd
3x20 magövning på bobathboll
3x10 situps


Skön träning efter en god lunch(sushi!) med Maria i stan. Vi gick även och kikade lite i affärer men jag hittade ingenting som tilltalade mig. Köpte däremot en almanacka till kylskåpet och en liten att ha i väskan. Jag har verkligen inga rutinet i livet just nu och glömmer allt planerat, så hör och häpna, för första gången har jag en kalender att bära med mig! Bra ju.

Make up


Insåg att jag behövde nytt smink m.m, så igår sprang jag in på H&M och hade turen att det var rea på i princip allt jag köpte och "sparade" drygt 100 kr. Nice! Idag blir det möte på Danderyds sjukhus med handledare angående examensarbete. Därefter lunch med Maria och sedan träning med Frida!


Träning - Måndag 24 januari


Utomhuslöpning blev det idag och det är fan inte lätt det här med att springa över is och snö. Men gud så skönt det var att springa ute i frisk, sval luft! Löprundan slutade på 8 km på 43.15 min, vilket känns helt ok!


Veckans träning

Såhär såg den gångna veckan ut:

Måndag: Styrka mage + 3 km löpning
Tisdag: Styrka rumpa/ben & armar + 2 km löpning
Onsdag:
Vila
Torsdag:
6 km löpning
Fredag: Vila
Lördag: Vila (eller nja, lyfte 6,3 ton på jobbet)
Söndag: Vila (lyfte 5,5 ton på jobbet)

Målet var ju att börja träna 4-5 ggr/vecka, men får räkna in mitt fysiska jobb så känns det bättre. Denna vecka kör jag hårt istället!

Helgen


Torsdagen blev till lördag och jag och Frida körde en sjukt spontan utgång på Soap. Otroligt lyckad kväll för att ha suttit hemma hos mig i mjukisar och ätit godis en timme tidigare! Lördag och söndag har bestått av tungt jobb på Arla och idag är jag helt slut. I fredags åkte jag till pappa och fick världens godaste middag + sov över och samma sak hos mamma i lördags. Igårkväll var vi hos Kristoffers föräldrar och fick god mat även där. (Gud så jag uppskattar att äta hemma hos föräldrarna när jag bott hemifrån så länge!) Senare på kvällen blev det övningskörning igen och jag körde hem från affären efter att vi storhandlat, gick hyffsat bra!


Träning - Torsdag 20 januari


6 km löpning, varav:

3 km löpning till och från gymmet.
3 km på prick 14 min på löpband! Rekordsnabbt! Men jag tror att jag kan bättre.


Medan jag var och tränade så har Frida varit här hemma hos mig och sovit och hon sover ännu! Riktig trötter. Jag ska bara äta lite ägg, duscha och sedan ska jag slänga mig över henne så hon vaknar någon gång. Ikväll blir det mat och vin och jag kan checka av mina tre mål för dagen: examensarbete, träning och vin! Bra torsdag.


Övningskört med min man!

Är som sagt "ledig" och har det så slappt och skönt dessa dagar. Igår blev det en sväng till Järfälla där jag åt middag med Daniel och syrran, fick hjälp med mitt CV och sedan kollade vi på film, 127 hours, vilken var mycket bra! Den är verklighetsbaserad och det gillar jag. Fick skjuts hem till mamma där jag sov över.

Idag har jag och mamma varit på IKEA och jag fick ett par gardiner och två skärbrädor. Därefter blev det Jakan centrum en stund där vi även åt sushi till lunch! GOTT! Åkte hem och hoppade direkt in i bilen med älsklingen för att övningsköra. För första gången med Kristoffer och därför placerade han mig på en parkeringplats för att se vad jag kan. Bra gick det och jag fick även chansen att lära känna bilen. Men mer kan jag! Det här kommer bli kul. Efter körningen åkte jag direkt in till stan, mötte upp Sanna och Frida för bio på Sture. Winter's bone blev det och den får betyget 3,5 av 5 av mig. Helt ok bra.

Imorgon ska jag skriva på examensarbetet och göra lite nytta! Träna typ. Och dricka vin.




Träning - Tisdag 18 januari


Fick skjuts av Kristoffer till gymmet idag när han åkte till jobbet vid 12.30. Det kändes lite lättare att träna denna tid då i princip alla jobbar. Skönt. Jag har i alla fall bestämt mig för att börja träna mer nu, 4-5 ggr/vecka och jag vill förbränna fett! Fettet på armar, ben och rumpa ska bort. För fy vad jag avskyr dessa kroppsdelar just nu. Har en del tid över de närmaste veckorna så nu jäklar får vi se om det händer något!

 

Idag blev det ett hårt pass för rumpa och ben (+ lite armar):
Uppvärmning 1 km löpning
4x10 benpress
4x10 knäextension
4x10 knäflexion
3x10 insida lår
3x10 rumpmaskin
6x15 utfallssteg med hantlar + stepbräda
3x20 marklyft
3x10 frivändningar
4x20 bäckenlyft på bobathboll
3x10 triceps med hantlar
3x10 biceps med hantlar
Avslutade med att springa 2 km löpband på 10 min

 


Träning - Måndag 17 januari


Träning tillsammans med Frida idag! Och typ tusen pers till... Tror det är nyårslöftena som börjat invadera gymmet och idag fick vi till och med köa för att få ett ledigt skåp, köa för att kunna värma upp (vilket slutade på varsin motionscykel i 5 min) och sedan köa för att få en bobathboll. Helt galet var det. Vi körde i alla fall stenhårt med en mängd övningar för magen och jag avslutade med att kuta 3 km på 14.15 min på löpbandet. Kändes sjukt bra! Promenad 3 km på det också och därefter middag och soffmys hemma hos mig.


Underbart!


Här är en bild från i onsdags när vi hade lite tentafirande hemma hos Maria. Tycker att bilden blev så sjukt fin, så sjukt härlig. Precis som allting känns just nu. Termin 5 är avklarad och jag har festat till det med lite olika vänner i onsdags, fredags och i lördags. Nu väntar 3 veckor utan schema med C-uppsatsen som enda måstet. Livet känns så sjukt gött just nu!


Träning - Torsdag 13 januari

Dagens träning blev löpning på löpband, igen. Det gick faktiskt riktigt bra idag och jag brände av 7 km på 34.40 min! Nu kanske löparformen börjar komma tillbaka. Sakta men säkert!

Träning - Onsdag 12 januari


Satan var bökigt det var att springa utomhus idag i denna snösnörja! Men allt har sina fördelar och jag får se det som att det var bra träning för stabiliteten i mina fotleder. Sprang i alla fall fram och tillbaka till gymmet 3,2 km och så 4 km på löpbandet = 7,2 km på 39.15 min.

Sitter och äter havregrynsgröt just nu och ska strax åka hem till Maria för något slags tentafirande. Jag är fruktansvärt lättad över att ha tentan överstökad och bra gick det också! Som det kändes i alla fall...


Tenta om 4 timmar!

Måste panikplugga lite in i det sista! Jag som har varit så lugn, tills nu. Haha. Detta är trots allt en tenta på allt vi gjort under hela termin 5. Led och muskel + Neurologi. Men det är i alla fall den nästa sista tentan som jag gör. Rätt skönt?!

Träning - Måndag 10 januari


Dagens träning:


- Uppvärmning 1 km löpning på löpband
- Styrketräning för armar/axlar/skuldror + mage 50 min
- 2 km snabb löpning på 9.30 min
- Promenad hem 1,5 km


2011

Vad dålig jag har blivit på att uppdatera! Men jag har pysslat med en massa tentaplugg och examensarbete de senaste 7 dagarna och har faktiskt haft roligare saker för mig, som att umgås med mina älskade vänner! Det här året har börjat fantastiskt bra på något vis och jag känner på mig att 2011 kommer bli ett bra, spännande år. Jag slutar plugget och kommer att få ett helt nytt liv på köpet. Nervöst men jag älskar det! Har bara några saker som måste fixas snarast:
- CV!
- Söka sommarvikariat
- Ta körkort

!!!!

Träning - Torsdag 6 januari


Då var årets första träning avklarad då! Men jag har ju faktiskt varit sjuk, eller vad man nu ska kalla det, i 2 dagar nu. Illamåendet har hållt i sig tills idag, men nu ikväll kändes det bra igen. Började i alla fall på löpbandet och sprang 3 km på 15.20 min för att sedan köra lite frivändningar samt massa ben- och rumpa i maskin. Jobbigt var det och träningsvärk räknar jag med!


Illamående, magont och feber...

Grattis till mig. Har inte haft feber på säkert 5 år? Det känns förjävligt i alla fall och jag har trott att jag ska spy hela dagen. Men icke. Åkte hem till Maria vid 9 imorse för att tentaplugga, men mådde så dåligt att jag åkte hem efter att ha legat 1 h i hennes soffa. Övertygad om att jag fått vinterkräksjukan - men kräkts har jag fortfarande inte gjort. Har 37.9 i feber, ont i huvudet, kramper i magen, ett förjävla illamående och jag orkar varken stå eller sitta upp. Och jag som måste plugga till vår jättetenta som är nästa vecka! Olägligt kan man säga. Får se vad det blir av det här då...

Gott nytt år!


Fy sjutton vilken bra nyårsfest vi hade här hemma igår! Bästa nyårsafton på länge tillsammans med helt fantastiskt underbara människor. Vi höll igång från 18 igårkväll till 5.30 imorse. Grymt kul! Fler bilder kommer senare.


RSS 2.0