Det börjar om


Jobbhelgen är över och det är måndag, jag trodde seriöst att jag skulle kollapsa imorse när väckarklockan ringde! Gick i alla fall mina 100 meter till praktiken kl 8, tog med mig Jane hem kl 15 för att skriva klart vårt skolarbete och blev klara vid 18. Nu är det tvätta som gäller, dricka kaffe och äta mörk choklad tillsammans med älsklingen. Idag ska jag försöka lägga mig tidigt! Lycka till.


Black


Väntar ivrigt på att denna kappa ska komma hem till mig! Sålde precis en liknande till min syster som jag nyligen köpt, då den var aningen för liten. Men denna lär bli bra! Fin är den i alla fall.


Dagens hårfärg då!



Träning - Fredag 27 november


Idag slutade vi 14.45, så jag och Jane skyndade hem och slängde på oss träningskläder för en löprunda. 8 km på 44 min blev det, hyffsat jobbigt men skönt såhär på en fredag! Det får nog bli en ny vana, fredagslöpning, då kan man komma undan träningen på helgen med gott samvete!


Va?

Är det redan fredag?? Jag hänger inte med längre. Är trött som ett svin och ska gå mot praktiken nu. Igår färgade jag förresten håret igen, för 5:e gången på en vecka. Nu är jag blond och ser ut som vanligt igen! Tanken var nog inte att jag skulle återgå helt till min blonda färg, men så blev det, och jag trivs!

Idag ska jag och älskling göra ett nytt försök till att se Twilight 2 på bio, New moon! Förra helgen var så kaosartad med mitt hår så vi fick offra vår köpta biljetter...


Onsdag

Shit vad jag är trött hela tiden. Trött i huvudet av alla nya intryck och den nya miljön på sjukhuset. Det är fruktansvärt roligt och så mycket att lära! Det jag får göra är att hjälpa patienter med frakturer att komma upp ur sängen, gångträna och hjälpa dem med övningar för att bibehålla rörlighet och styrka i benen. Alla jag har träffat hittills är patienter med höftfrakturer, gamla gamla söta små tanter på 95 år. Urgulliga är de, och tacksamma! Imorgon ska vi få lära oss att skriva journal och efter det blir det lite föreläsningar på skolan. Nästa vecka ska jag få hålla i ett gympapass för benamputerade, ja det finns många sånna!

Just nu är jag bara trött, längtar efter sömn, träning och shopping.

Här har ni en bättre bild på min nya hårfärg. Imorgon ska det göras blonda slingor!























Träning - Måndag 23 november


Jag vet inte vad det är men någonting känns fel i min kropp! Det finns liksom ingen energi. Idag körde jag och Jane löpträning igen - 6,5 km terräng på 35 min, precis som i fredags, bara det att det kändes  ä n n u  sämre idag! Jag tror bestämt att det är vaccinet som fortfarande spökar i våra kroppar...

(Bilden är tagen förra veckan.)


Where's the blondie?

Jag känner mig j-vligt beige i min nya hårfärg. Jag grubblar över mitt hår hela tiden, jag vet, men hår är läskigt viktigt för hur man känner sig. Jag vill verkligen ha blonda slingor i håret för just nu känns det så tråkigt, beiget och dassigt - åtminstone i vissa ljus! Jag ändrar uppfattning hela tiden, men fortfarande - jag får en chock när jag ser mig i spegeln, varenda gång!

Jaja... Idag har jag introducerats på min nya praktikplats, precis 50 m från vår lägenhet här! De var väldigt gästvänliga och vi var så välkomna så! De hade till och med fixat egna skåp till mig och Jane som de skrivit våra namn på - gulligt. Jag kommer i alla fall vara på ortopeden dessa 5 veckor, vilket känns bra då jag även fått två riktigt härliga handledare!


Nu blir det löpträning!

Ljusare hår igen!


Åkte hem till mamma imorse för att avfärga det hemska gråbruna håret som jag skaffade mig igår. Såhär ser jag alltså ut nu! Hundra gånger bättre, och det behövdes bara färgas en gång med 2 förpackningar färg. Mamma hade köpt hem 10 kartonger med lite olika nyanser av blondt, haha! Men nu är jag nöjd i alla fall! Lite ljusare slingor lär åka i om någon vecka också, för just nu är jag guldblond. Men ganska sött kanske? Och OBS, på fotot ser håret ljusare ut.


Jag ville bli blondett


Det var denna hårfärg jag ville ha! Om inte en aning ljusare. Mitt hår ser inte ut såhär! Inte ens i närheten!


Mitt livs största misstag!

Idag lät jag mitt hår färgas med mörkblond färg, för att det sedan skulle färgas med blonda slingor igen för att skapa lite mer nyanser. Men mitt hår blev MÖRKBRUNT och inte MÖRKBLONDT! Årtiondets värsta ångest. I med blonda slingor, men vilket sedan resulterade i att mitt hår är brunt/blondt uppe på huvudet och grått/svart/brunt nere i hela topparna. Jag ser ut som en kärring med långt grått hår.

Det här är nog det största misstaget jag gjort, någonsin. Hjärtklappning, gråt och panik hela dagen. Jag vill bara fly från mig själv, för jag är inte jag längre. Ida med långt blondt hår är borta, finns inte mer. Jag vet att man aldrig kan ångra något man gjort, men jag skulle så gott som göra vad som helst för att få detta ogjort. Säg att detta är en hemsk mardröm någon! Tragiskt nog så vet jag att jag imorgonbitti kommer vakna, se mig i spegeln och börja böla.

Ge mig min identitet tillbaka! Mitt fina fina blonda hår. Jag älskar det mer än någonsin nu. Imorgon ska jag och mamma försöka igen, för snart dör jag i en djup ångestattack.


Jag börjar nästan lipa när jag ser detta foto. Jag vill ha tillbaka mitt hår. Nu.


Träning - Fredag 20 november


Jogging idag! Äntligen! Jag har inte varit ute och sprungit i spåret på en hel vecka nu pga jobb och pga biverkningar av vaccinet som jag tog i måndags. Men det kändes  i alla fall riktigt bra att få springa av sig fastän jag är lite smått svag för tillfället. Jane var med mig och vi sprang ihop 6,5 km på 35 min.


Nu blir
det powernap för ikväll ska jag ut och träffa Sanna, Anki och Angelica, vilket känns som evigheter sedan! Ska bli himla kul!


Rare



Klickade hem denna klänning med vaderade paljettaxlar i onsdags kväll och redan idag låg den i brevlådan! Snabb leverans må jag säga! Nöjd är vad jag är.


Träning - Torsdag 19 november


Jag vet inte om jag kan kalla detta för dagens träning, men lite motion har jag i alla fall fått efter en powerwalk på 60 min! Jag och Jane är fortfarande inte helt normala efter den förbannade svininfluensa-sprutan därför har det varken blivit löpning eller gym på länge nu. Armen är fortfarande öm och så har jag burit på småhuvudvärk och en enorm trötthet hela denna vecka, men tack och lov så känner jag att det börjar avta nu! Sakta men säkert.


Värk

Jag som trodde att jag mådde bra! Men ikväll mår jag sämre än igårkväll. Nu har jag inte bara ont i armen utan även i huvudet, känner mig sjuk, trött, varm och öm lite överallt. Som en vekling. Jag som vill träna och behöver plugga på både det ena och det andra. Imorgon bör det tydligen vara lite bättre! Säger dem. Hope so.

Slut på gnäll-Ida! Idag har vi varit på KS Huddinge på Lungrehab och fått träffa patienter med KOL och lungfibros, gjort lite gångtester, syremättnad och kikat på deras träning i gymmet. Inte vad jag vill syssla med, men intressant ändå. Imorgon ska vi till ortopeden och ha en egen patient i grupp, ta anamnes och göra undersökning. Är nyfiken på vad det kan vara för en!


















Och så en liten hälsning till er. Än en gång... Jag saknar er.


Vaccinerad!


Idag kl 10 fick jag min dos vaccin mot svininfluensan. Själva sprutan kändes inte ett dugg! Men nu däremot, smärta i armen kan jag säga! Kan inte klä på mig eller lyfta något m.m. Har precis tagit en Ipren nu och ska tupplura en stund och hoppas på att det inte blir värre än såhär! Feber och sånt skit orkar jag inte med.


Sundaysmile


Denna helg har mestadels bestått av jobb. Apoteket i lördags 11-16 och sedan Arla idag 6.45-15.45. Sjukt skönt att bara ha Arla på söndagar nu, och jag känner mig faktiskt en gnutta fräschare än vanligt efter en sådan här vecka! En sådan vecka som denna, som egentligen aldrig har ett slut. Men glad är jag ändå - det finns ju så mycket att se fram emot vad gäller skolan, mycket nytt som kommer leda till så mycket erfarenhet!

Idag har jag även övningskört. Från Spånga och hela vägen hit till Enskede! DOCK med pappas automatbil, haha. Men det var i sig en erfarenhet det med, trafikkaos var det också. Globenrondellen var inte heller den lättaste - paniiik och massa bilar överallt. Men det gick bra trots det!

Snart ska jag och älsk slå på tv6 och kika på Paradise hotel, första avsnittet! Brukar vara underhållande...


Yngst bäst och vackrast i Idol


Tove gjorde verkligen det bästa framträdandet någonsin i Idol igår! Låten "I wish I was a punkrocker" är bara den en storfavorit och Tove själv är så förbaskat j-vla snygg att man inte kan sluta glo. Hon sjunger klockrent och jag bara älskart!


Svininfluensan

Jag har haft tokångest den senaste tiden över det här med vaccinering mot influensan! Jag ska ju praktisera på sjukhus nu och ett par månader framöver där jag lätt kan smittas, å andra sidan är det ju de här förbannade biverkningarna - kanske blir man sjuk, får ont överallt och så ont i armen så att man inte ens klarar att klä på sig på två dagar. Men hallå, visst är det värt det? Nu är jag i alla fall fast besluten för ett JA, då jag idag fick höra att jag redan på torsdag ska besöka patienter på intensiven där flera personer ligger och vårdas för svininfluensan. Dödssjuka. Jag menar, vi alla i klassen är i riskgruppen pga vår ålder, så varför riskera att bli grissjuka i 2 veckor? Vilket i sin tur skulle innebära att vi får gå om skolan en hel termin! Eller döden i värsta fall. Nä. På måndag morgon blir jag vaccinerad. Biverkningarna får jag stå ut med!

Träning - Torsdag 12 november


Löpning ikväll igen. Såklart! Min passion. Det var tungt idag, men 7,2 km på 38 min blev det i alla fall! Det är kusligt mörkt ute nu och helt bäcksvart ute på ängarna och i spåret, så det är skönt att ha min löparskompis Jane måste jag säga! Om jag ska springa ensam någon dag framöver lär det få bli hundra varv runt allvädersbanan där det är upplyst och fullt med fotbollsspelare. Kul.


Träning - Onsdag 11 november

Jag är så trött idag att jag somnade på soffan nu ikväll. Men det var bara upp och ut för att ta en liten joggingtur mot posten för att hämta ett paket. Ca 3 km jogging blev det. En riktig kortis. Men bättre än inget! Nu är jag i alla fall pigg!



Ons-Dagens


Såhär ser jag ut just precis nu. Nu drar jag till skolan för lite eget arbete och sedan lektion i sjukgymnastik!


Åre!


Den 30 december drar vi till Åre för att få uppleva riktig vinter över nyår! Jag, Frida, våra grabbar och fyra pers till. Det kommer bli grymt. För att inte förglömma 28 januari - då blir det Åre igen med störtsköna klasskamrater!


Träning - Måndag 9 november


Idag blev det skön måndagslöpning! Vi slutade skolan tidigt så jag och Jane åkte hem vid 15-tiden och gick ut och sprang i spåret. 8,3 km på 43 min - en bra start på veckan! Nya jackan och pannbandet värmde förresten superbra!


Söndagsshopping


249 kr på Ginatricots REA.

 


 















 

 


149 kr på H&M's REA.



260 kr från Vila.

Efter att ha sovit bort promillen i kroppen med 10 timmars sömn så blev det en sväng på stan med Maria. Handlade dessa tre, enligt mig - nödvändiga tröjor. Sedan blev det mat på det. Fan, nu har jag shoppat både fredag, lördag och söndag - ajaj. Men det ska va' gött och leva! Och det är det!


Utförsäljning


Idag shoppades det ännu mer träningskläder! Igårkväll gav Frida oss nämligen inträdesbiljetter till Adidas och Reeboks utförsäljning. Jag plockade på mig rätt mycket och allt detta gick på drygt 800 kr - Två träningstoppar, en tjockare träningsjacka, pannband, vantar och två par supersköna adidasskor! ME LIKE. Efter det åkte jag, Kristoffer och hans mamma till Nacka forum och åt lunch samt shoppade lite till. Ikväll blir det förmodligen partaj!

Förresten. Idag firar jag och älskling 2 år tillsammans!
<3


Allt för hälsan!


Idag efter praktiken så blev det ett stopp i Älvsjö där jag, Maria och Maria kikade runt inne på Hälsomässan. Det kändes inte så bra i år på något vis, men med mig hem fick jag i alla fall träningsbyxor + jacka från Reebok, för endast 500kr! Svart set med guld-detaljer. Riktigt fina och sköna kläder. Samt en shaker till Kristoffer, och gratistidningar förstås!

Ikväll blir det mys här hemma med älskling + Frida, Ragge och Lars.
Det ryktas om vin också. Hmm...


Träning - Torsdag 5 november


Ikväll blev det löpning trots kyla och ösregn! Jag hade planerat att springa idag så inget fick hindra mig, och regnet är faktiskt inte så hemskt när man tillåter sig att bli blöt! Skön jogging i 5 km på 26 min blev resultatet.


Kärleksgåva


På lördag har jag och mitt hjärta älskat varandra i 2 år. Så jag har ett stort paket här hemma till min käreste man, eller till oss. Jag tror ingen kan gissa vad det är!


Träning - Tisdag 3 november


7 km terränglöpning på mindre än 37 min blev det idag! Det kändes fantastiskt bra och jag hade nog kunnat springa dubbelt så långt om det inte vore för mörkret och kylan! Nu är jag peppad och kanske har min vila från löpningen varit bra trots allt, men nu kör vi igen! MINST 2 ggr i veckan, gärna 3-4 ggr - om jag ändå hade tid!


Innan mörkret faller

Skola 9-12 idag, skön dag med endast sjukgymnastik. Har även hunnit med och kört lite bil med körskolan, vilket gick bra! Trots att jag knappt kört på 2 veckor. Nu om 5 min ska jag möta Jane här utanför för löpning i spåret! Äntligen är det rätta ordet! Och det är nästan ljust ute! Nästan.

Äntligen hemma!

...efter en oerhört lång dag! Kom hem för 30 min sedan och stack hemifrån 7.15 imorse. Men oj vad jag har haft det bra på praktiken idag! Det är verkligen såhär jag vill jobba som sjukgymnast! Nöjd med mitt val av praktikplats, inget snack. Synd bara att det endast är 3 dagar till! Sedan blir det sjukhus, vilket är mindre kul... Övningskört med pappa har jag också hunnit med ikväll, ätit där samt kollat på Kristoffers innebandymatch i Brommaplan.

Nu blir det sömn i 6 h eller så! Imorn skola!

Trötter

Jag är så trött! För sjukt nog så tog jag nattbussen till jobbet kl 5.30 imorse. Jobb 9 h och kom hem kl 17. Skola, praktik och jobb 12 dagar i rad är ingen höjdare. Men jag tackar faktiskt inte nej till den OB vi får dessa röda dagar! Det är bara att stå ut med andra ord, för än är det inte över! Imorgon  - praktik igen. Som faktiskt är otroligt kul och så enormt lärorikt! Ja det var inte så hemskt och jobbigt som jag oroade mig över. Dessutom så har jag Maria vid min sida!

 

 
















RSS 2.0