Valborg


Har varit helt slut idag! Troligen pga all löpning. Räknade precis ut att jag gjort av med 3000 kalorier bara genom löpningen denna vecka, vilket är 0,5 kg rent fett. Gött ju! Inte konstigt att jag är så jävla hungrig. Idag har jag varit i Nacka forum med Elinh och Thomas och ätit sushi, köpt mig en till sport-bh och sedan fikat på det! Mat mat mat! Nu ska jag äta igen tänkte jag, keso och avokado.

Ikväll vette tusan vad som händer. Kanske träff med lite sjukgymnast-people eller mys hemma. Det är valborg och det småduggar ute, ovanligt. 17 grader och sol har vi i alla fall haft under dagen! Snart sommar!


Träning - Fredag 30 april

Idag var varken mina eller Jane's ben särskilt fräscha. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag sprungit 50,4 km på drygt en vecka nu! Galet! Det hör ju inte till vanligheterna liksom. Idag blev det i alla fall 9 km terräng på 49 min. Och tungt var det!

Tors-Dagens


Har pluggat ynka 1,5 h men pallar inte mer idag. Det är bara för lång tid kvar tills det är dags för inlämning, så nu blir det en träff med Angelica istället!


Springsale


Väska 99 kr

 


Blus 49 kr

 


Linne 100 kr

 


Linne 50 kr

 


Linne 49 kr

 

 


Träning - Onsdag 28 april


Idag blev det lång löpning med Jane! 13,8 km terräng på 75 min! Nu vet jag säkert att jag klarar 12 km under 70 min, vilket är mitt mål i SpringCross som är nästa helg. Somnade utmattad i soffan här ikväll efter en otroligt god middag som Kristoffer och Ragge lagat - fläskfilé, potatis/lök/tomat i ugn med bearnaise!

 


Tisdag och Onsdag

Igår hade jag en kort skoldag med endast ett Hälsotest på en kvinna från KI's personal. Gick riktigt bra. Jag lät henne göra Åstrands submaximala cykeltest för att testa syreupptag. Kollade BMI, midjemått, blodtryck och hade lite motiverande samtal om träning! Efter det åkte jag in till stan och mötte upp Anki för lunch + rosé på Fridays. I solen! Underbart skönt med sådana vårdagar. Efter det blev det shopping och jag hittade faktiskt massa billigt för under 100-lappen. Visar sen! På kvällen bjöd Anki hem mig på middag och det blev ytterligare ett glas vin. En mycket trevlig och mysig dag!

Idag har det varit skola hela dagen. Men för att ta det mest intressanta så hade jag tid hos en tandhygieniststudent efter lunch. Där blev det tortyr för munnen kan jag säga! Jäklar vad jag har blödit. Det komiska är att det var just det hon testade - ifall tandköttet börjar blöda när man sticker ned ett sylvasst redskap i "tandfickorna". Om det gjorde! Satan i gatan. Fällde en tår men hade lätt kunnat börja storlipa om jag inte kämpat emot. Hon röntgade även mina tänder för hon trodde att jag hade hål, men så var inte fallet. Sedan blev det redigt med tandstensborttagning, blödde massa igen! Hon färgade även hela munnen neonrosa med någon färg, för att kolla var jag hade plack. Polerade gjorde hon till sist och gav mig råd om hur jag ska sköta mina tänder. Jag måste köpa tandtråd m.m. Men annars såg allt supersuper fint ut sa hon. Puuuh... Men det gör ont ännu vill jag lova och det är jag inte ensam i klassen om. Tjejen var faktiskt urduktig!

Nu blir det löpning med Jane medan Kristoffer och Ragge fixar med vår trall!

Hemmafix


Idag har jag och Kristoffer varit på K-rauta, Jysk och IKEA och handlat massa fint till lägenheten. Bland annat tapeter till kök och vardagsrum. Samt trall till balkongen, gick på 2200 kr, men den billigaste vi hittat, från IKEA!

 


Typ såhär blev det. Inte riktigt klara dock då vi måste såga till några rutor. Men fint blev det med blommor och utemöbler!


Träning - Måndag 26 april


Hör och häpna! Idag ville Kristoffer ut och springa! Så jag tvingade mig ut idag igen för sällskapets skull. Efter gårdagens löpning var jag tröttare än någonsin och för första gången behövde jag gå i två backar. Men det tyder ju bara på att kroppen har fått sig en utmaning! Idag blev det alltså bara 5,8 km på 32 min.


Träning - Söndag 25 april

Rekordlång löpning idag! Sprang med Jane och Marcus och det hela slutade på 13,4 km på 74 min! Och då måste jag säga att 10 av dessa kilometer var i backig terräng! Detta känns jäkligt gött. Kroppen orkar liksom!

Lör-Dagens


Det blir visst bara fler och fler inlägg idag. Men vad gör man när pojkvännen jobbar natt. Ni får se till att scrolla ned bara så ni inte missar bilderna längre ned i bloggen! Såhär såg jag i alla fall ut idag när familjen och släkten var här på fika, tårta och pizza. En riktig tjockisdag!

 


Såhär såg min tårta ut. Hur god som helst måste jag säga! Hade jordgubbar, blåbär, banan, marräng och vaniljsås inuti! Gottigott.


Gifts


Vill bara ge tusen tack till alla för de fina fina presenterna som jag fått i helgen!



Från mamma och Joe - Versace parfym + bodylotion. Prenumeration på iForm. Väskhängare.

 


Från Maria och Julia - Bodybutter och showergel.

 


Från Frida, Ragnar, Lars, Susann - Chipsskål. Kökshanddukar. Neccesär. Armband. Te.

 


Från Angelica, Anki, Sanna - Presentkort på Monki.

 


Från Elinh och Daniel - Trosor. Strumpor. Nitarmband. T-shirt från MQ.

 


Från Jessica och Sandra - Presentkort på Kicks. Löparstrumpor.

 


Från Calle och co - Träningsgummiband med Calle själv i instruktionsboken.

 


Från pappa och Monica - Nytt nike+ kit. Pengar.

 


Från farmor och faster - Bricka och skålar. Pengar.

 


Från blandat folk - Dryck!

 


Från farmor, mamma och pappa - Underbara blommor.

 


Jag 22 år

















En lyckad kväll med plockmat, dryck, fina presenter och underbara vänner, eller rättare sagt 17 st!


Födelsedagsfest!



Igår var det partaj hemma hos mig. Fler bilder kommer alldeles strax!


Fre-Dagens


Time for school!


Träning - Torsdag 22 april


Har precis varit ute och sprungit lite terräng! 8,4 km på 44 min. Nu har jag äntligen fått tillbaka mina träningsrutiner igen efter min långdragna förkylning, vant mig vid terrängen och insett att vad härligt det är att få springa utomhus! Trots att det regnar och trots att det borde vara en vårdag på 20 grader och inte 5 grader. Idag har vi förresten fått öva inför våra hälsotester i skolan, gjort bland annat åstrands cykeltest, räknat på syreupptag och mätt midjemått. Kunde ni tro att om jag blir 8 cm fetare så räknas jag som en i riskgruppen för farlig bukfetma?! Vad ska man säga. Det var inte mycket marginal alltså. Haha!


Träning - Onsdag 21 april

Ikväll tog jag cykeln till gymmet och mötte upp Jane. Gymmade i ca 60 min.

Detta blev dagens styrkeövningar:

4 SET hamstrings i maskin
4 SET quadriceps(baksida lår) i maskin
3 SET utfallssteg
3 SET snabba frivändningar med skivstång
3 SET biceps med hantlar
3 SET triceps med dragapparat
3 SET axel/latsdrag med hantlar
3 SET situps på bräda
3 SET situps på pilatesboll
1 SET situps med 4 kgs boll
2 SET quadratus lumborum(sidan av bålen)
1 min i plankan

Alla övningar utförs med 10 repetitioner förutom mag/bålövningarna där jag kör 15-20 reps.


Presenter från älskling!



Tack mitt hjärta! Du är bäst!


Blombud!


Underbara blommor kom med bud idag, från min underbara mamma. Om jag blev glad! Särskilt när jag suttit hemma hela dagen, på min födelsedag, och skrivit på min förbaskade hemtenta, men äntligen är jag klar!


Today is my birthday


Idag fyller jag 22 år! Ja nu blir man fan bara äldre! Har i alla fall precis ätit god frukost framför nyhetsmorgon med älsklingen och fått finfina paket. Visar senare!


Träning - Tisdag 20 april


Dagens träning blev terränglöpning med Jane. Tre varv i terrängspåret och det hela slutade på 9,2 km på 50 min! Nu känns det någorlunda bättre än förra veckan. Kroppen vänjer sig fort, även om det är enormt jobbigt att springa i terräng. Knappt 3 veckor kvar till SpringCross!


Trötter


Är så j-vla aptrött just nu. Har precis tupplurat efter en lång, jobbig arbetsdag och nu måste jag börja skriva på min hemtenta som jag redan har förlorat 2 dagars skrivtid på. Not good. Inte nog med det så ska den dessutom in på onsdag kväll, dvs på min födelsedag. Det blir en rolig dag!? Nä. Ska ta tag i detta nu, greppa en stor kopp kaffe och hoppas på att bli klar i god tid!


Jobbhelg


Igårkväll var det inflyttningsfest hemma hos Amanda, jobbarkompis, i Kungsängen! Blev en kort visit men ett glas vin och massa snacks slank i alla fall i innan hemgång. Idag har jag jobbat på Apoteket och ikväll ska jag till Amanda igen för att sova över där, innan vi ska upp och jobba imorn vid 6.50 på Arla!

 


Träning - Fredag 16 april


Det blev ett pass med löpning imorse också! I regnet! Strongt tycker jag. Tog cykeln och cyklade 3,2 km fram och tillbaka till terrängspåret för att väl där springa 2 varv = 5,2 km, på 28 min. S å  j ä v l a  j o b b i g t ! Min terränglöpning måste jag verkligen börja jobba på igen. Den 8 maj är jag nämligen anmäld till Springcross då jag måste klara 12 km terräng under 70 min! Hårdträning inför det!

 


Träning - Torsdag 15 april


Årets första löpning i terrängspåret avklarad! Fy tusan vad jobbigt det var. Jag som bara sprungit på löpband och plan asfalt de senaste 5 månaderna och dessutom varit förkyld de senaste 12 dagarna. Det kändes kan jag säga! Chock för kroppen. Jag sprang med Jane idag och vi klarade 6 km på 32 min, helt ok ändå men det kändes desto värre!


Mysig dag


Kort skoldag idag 9-12, lunchade med klasskompisarna och åkte sedan till stan för att träffa Sanna som jag inte sett på väldigt länge! Vi gick direkt mot Kungsträdgården och satte oss på en uteservering och fikade/pratade i solen i över en timme. Solen stekte och vi kunde sitta i bara t-shirt, sjukt härligt! För första gången i år! Vid halv fyra åkte jag mot pappsen för övningskörning. Körde runt i Spånga/Skälby/Vikjsö/Jakobsberg i drygt en timma och det gick bra. Jag fick "svänga mycket idag", som jag sa. Haha. Nä, men det blev mycket övning idag pga mycket trafik, nya miljöer och många rödlysen och korsningar. I år blir det körkort! Efter körningen bjöd pappa på middag på en grekisk restaurang. Gott!


Min tisdag


Idag har det verkligen varit en fin och solig vårdag i skolan då vi kunnat sitta ute i bara t-shirt på rasterna. Helt underbart. Skola 9-16 med bra föreläsningar om hälsa i arbetet samt ryggsmärta. Efter skolan blev det hemgång och matlagning, lax och bulgur.



Efter lite vila i soffan med Kristoffer var det dags för mitt första gympass på länge. Förkylningen har nästan lagt sig och jag har saknat träningen så mycket att jag fått abstinens nu på slutet! Så vi tog våra cyklar, promenerade till OKQ8 och fyllde luft i mina helt utmärglade däck, tog oss en kaffe och cyklade sedan iväg till gymmet. Jag hängde på Kristoffer idag och körde hans övningar så nu är mina muskler fasen mer slut än någonsin efter ett gympass!



Våra fina bästa cyklar! Jag har fått min mammas "gamla", som nästan ser helt ny ut, och Kristoffer har fått sin farfars gamla. Så snällt! Nu ska jag bannemej cykla hela våren och sommaren!

Bättre


Allting känns mycket bättre nu. Har varit hemma och tagit det lugnt hela dagen och känner att snart är jag frisk igen. Ikväll har jag suttit framför Bonniers trafikskola och lärt mig massor samt lagat god middag till mig och älsklingen - fajitas! Nu blir det ett Andra avenyn avsnitt. Imorgon är det skola också, yes!


Ett förj-vla tråkigt påsklov

Imorgon är det skola och jag vill bara säga  ä n t l i g e n ! Klarar inte riktigt av att hantera ledig tid och särskilt inte då jag är och har varit sjuk i 7 dagar nu. Dvs hela påsklovet. När mina rutiner bryts så bryter även jag ihop. Jag hade tänkt mig hårdträning detta lov, löpning och massa styrketräning, men inte blev det så. Har istället varit förbannat sjuk, känt mig ensam, ynklig och rastlös. Ja, allmänt depp. Tro det eller ej, jag tror jag grinat varje lov nu det senaste året för att jag har så tråkigt emellanåt. Inte normalt. Jag uppskattar ledig tid när den ger mig något, är värdefull på något sätt, men detta har bara varit ett lov då jag velat att tiden ska fördrivas, bli frisk och kunna träna igen, och ännu är jag inte där. Värdelöst. Tack för min klagan.


Mat


Gårdagens middag hemma hos syrran. Mums!

 

Nu blir det lunch och fika i stan med älskling! Mys mys mys!


Fre-Dagens


Är fortfarande krasslig som f-n, har börjat hosta nu också, så det blev en lugn fredag idag med andra ord. Har försökt sova trots tusentals mardrömmar om allt och ingenting, övningskört en timma med pappsen för att sedan åka hem till syrran, gått en sväng i Jakan C och sedan ätit middag ihop - god sallad med ägg, avokado och keso! Kollat tv hela kvällen, ätit choklad och så har jag masserat både Elinh och Daniel. Hemma nu och snart blir det sömn, förhoppningsvis. Imorgon blir det (hör och häpna!) lunchdejt med pojkvännen!

 


På Söder med A


Köpte oss varsin stor sojalatte och sedan blev det promenix från Skanstull till Götgatsbacken..


Vi påmindes om förra påsken då det var 20 grader här i Sthlm, jag och Angelica satt i t-shirt på en uteservering och idag går vi klädda såhär. Skillnad!

 


Behålla eller ej?



Hade bestämt mig för att inte shoppa något mer denna månad men jag kunde inte motstå denna ursöta klänning från H&M. Ljus puderrosa och dessa fina volanger. Riktig kalasklänning och jag fyller ju faktiskt år snart! Brukar dock inte gilla lössittande klänningar då det får mig att se tjock ut? Så vad tycks? Behålla eller ej? Hjälp!


Tors-Dagens


Skjorta: MQ
Linne och kjol: H&M
Strumpbyxor: Bikbok
Skor: Nelly

 


Ill

Fasen vad trist det är att vara såhär förbannat förkyld. Påsklov har man också. Vaknar mellan 5-7 på morgonen och har fukostmys med älsklingen och pillar lite på datorn. Somnar om vid 8 och vaknar nu. Känner mig hyffsat kry när jag är hemma, men när jag kommer ut på stan, som igår när ja träffade Frida och Hanna, så känner jag mig tokfebrig! Var hos mamma igår också och färgade och klippte håret lite grann! Åt mat och säkert 1 kg färska jordgubbar. Very nice.

Nu håller jag och mamma på att planera lite jobb för sommaren, blir mestadels Apoteket, men lite Arla också. Idag kanske det även blir en liten träff med Angelica, hur jag än mår, jag måste ut!

Ps. En rolig sak är i alla fall att jag fick VG i den senaste kursen med.
Sjukgymnastik 6. Två VG i rad och det går bra nu!


Army jacket


Jahapp, så är man förkyld för fjärde gången denna vinter. Inget jobb idag alltså. Och ingen träning! Sitter hemma i soffan istället och dricker kaffe och smoothie i väntan på att tvätten ska bli klar. Har tänkt att plocka lite i garderoben också, en storrensning skulle behövas. In med vår- och sommarkläder och ut med vinterkläder samt ett och annat släng också. Här är förresten min "nya" arméinspirerade jacka som jag bytte till mig med Sandra. Älskar den!


Det här händer inte...


Det här är alltså idag - 5 april 2010!!! Skämtar någon med mig eller? Igår var det strålande sol, det fanns inte många spår av snö kvar och det var över 10 grader varmt! Jag är verkligen helt förbryllad. Jag skulle nästan kunna fälla en tår alltså...

 

Idag blir det i alla fall jobb på Apoteket 13 - 16.30, ynka 3,5 h. Men det är skönt, tror nämligen att jag håller på att bli lite sjuk tråkigt nog.


Ons-Dagens


Glömde lägga upp onsdagens outfit då det egentligen skulle blivit party på Cafét, men istället blev det trevligheter på Friday's istället! Men bättre sent än aldrig.

 

Linne: H&M, The garden collection
Jeans: H&M
Skor: Vagabond
Smycken: Lindex, JC och Wedins


Träning - Lördag 3 april

Dagens träning: Löpning 8 km på 42 min i strålande solsken! Från mamma i Viksjö till Björkebyskolan och tillbaka.

Jag var väldigt seg i kroppen idag men viljan tog över och det helt underbara vädret slår väl allt. Det är 11 grader i skuggan och säkert 20 grader i solen här just nu. Vackert väder och löpning får mig verkligen att må bra!


Morning

Sitter hemma i mammas hus just nu, ensam. Sov här inatt eftersom jag slutade jobbet på Arla så sent som 23 igårkväll. Väldigt ensamt, för mamma är utomlands! Sov i hennes vanligtvis sköna säng, men har skruvat på mig konstant och drömt konstiga drömmar hela natten. Att vara ensam är inte min grej.

Nu äter jag frukost, väntar på att kroppen ska vakna så jag kan ge mig ut på veckans första löptur i dessa "nya" trakter i Viksjö! Därefter måste jag ringa någon, såhär ensam vill jag inte vara på Påskafton! Imorgon är det jobb på Arla igen, 6.45 - 15.45 och sedan ska jag åka tillbaka hem till min älskling i Enskede!


Förresten. Jag övningskörde med pappa igår, vilket jag inte gjort på 3 månader, men det gick fan skitbra!

RSS 2.0