31 maj 2011...

Idag är det min allra sista skoldag på sjukgymnastprogrammet! Lite sorgligt men skönt! Idag ska jag och mina kära vänner hålla ett kort föredrag om diskbråck hos idrottare och sedan blir det snabba ryck att fixa allt inför examensdagarna 1 och 2 juni! F E S T !!!

Underbara dagar...

Promenad på Djurgården med Frida förra helgen:




En mycket bra kväll med Maria i onsdags:




Examenslunch med klassen samt lärare igår:






Löpning 3,6 km + Backträning 40 min!


Idag mötte jag upp Helena och Maria vid Hammarbybacken för lite backträning! Tog mig dit genom löpning som resulterade i 3,6 km. Bra uppvärmning! Efter ett tag kom även Anton som skötte upplägget!



Maria, Helena och jag på väg ned efter två vändor upp mot Hammarbybackens topp!




Anton, Maria & Helena på väg ned efter fyra jobbiga löpintervaller...



Lagom slutkörda och nöjda efter 5 löpintervaller mot toppen! Bra början, det här ska jag göra om! Sjukt bra om man vill förbättra konditionen.

Terränglöpning med min man

Idag efter skolan blev det en jobbig löprunda tillsammans med Kristoffer. Av någon anledning känner jag mig alltid ur form när jag ska visa mina "löparskills" för honom och idag kändes löpningen tuffare och mer ansträngd än någonsin detta år. Distansen blev i alla fall 7,4 km på 39.24 min.

London shopping


Det här var det jag fick med mig hem från London! Vi gick inte in för att shoppa helt enkelt. Men jag är nöjd! Fick detta för bara 1000 kr. Sweet! Conversen fick jag i och för sig av Kristoffer som tidig examenspresent - tack älskling och tack för en underbart mysig och trevlig resa!

London!


Imorgonbitti åker vi till London och bor på hotell och bara myser runt. En födelsedagspresent till mig från min underbara Kristoffer. Kommer hem sent fredag kväll!

8 km på 39.39 min


Sprang min vanliga runda idag igen efter att jag och Andreas suttit hela förmiddagen och korrigerat vårt examensarbete för att skicka in slutversionen. Vädret är lustigt just nu, när jag började springa var det bara mulet, efter 5 min blir jag duschad i regn för att sista 15 minuterna springa i skinande sol. Det var skönt med lite löpning i alla fall och en bra tid fick jag också!

Middag hos mami!


Idag har jag övningskört med Kristoffer, från oss hem till hans farmor och farfar i Vinsta för att fika. Det gick skitbra! Nu är jag hemma hos mamma, har ätit god mat med lax, sallad, skagenröra och moet. Mmm! Mamma har även fixat mitt hår, färgat botten och klippt ett par centimeter. Nu soffmys och imorgon jobb på Arla.

Gymmet med Jane


Shape up - Kaloriräknare som iPhoneapp. Väldigt kul! Bara man inte blir besatt. Idag har jag tydligen ätit 549 kcal för lite även om det inte känns så. Jag har dock förbrukat 827 kcal genom promenad, jogging och dagens gympass. Mötte Jane på gymmet och körde rätt tunga övningar för ben och rumpa. Blev även lite frivändningar, armstyrka och ett par magövningar. Skönt då jag redan har träningsvärk sedan igår!

Dagens träning

Efter ett par timmar i föreläsningssalen gick jag, efter lunchen, till Fridas skola på Idrottshögskolan och tog en glass, solade och bara njöt av värmen!  Därefter körde vi en vända i gymmet, 15 min kondition på crosstrainer och cykel för att sedan köra styrka för överkroppen + lite utfall för benen. Därefter blev det en stund i solen igen med Maria. Har även varit över på fika hos Matte ikväll som fyller år och även övningskört hem med älsklingen. Toppendag!

Skön löpning:


Jag har precis sprungit min 8 kms runda. Det tog 41 min idag men jag får skylla på att jag är trött efter en lång skoldag. Skönt var det i alla fall och vädret är underbart i Stockholm just nu! Det slår dock inte april då det var 25 grader och man låg ute och solade i bikini.

Underbara vår!

I lördags:





Idag i skolan:



Dagen D

Idag ska vi gå upp och försvara vårt examensarbete. Såga klasskamrater och bli sågade själva. Kul!

Terränglöpning 8 km


Löpning i tråkigt väder idag. Men idag var jag stark och efter en kort runda övningskörning så hoppade jag ur bilen och sprang 8 km på 39.27 min. Snabbare än någonsin tror jag och jag snittade med ett tempo på 4.55/km. Fasen vad glad jag känner mig nu!

Jakten på den förbannade tv-bänken...

Igår fann jag och Kristoffer att det var kampanj på den tv-bänk vi tänkt oss och kl 18 åker vi till Sickla köpkvarter att köpa den. Men den är slut. Säljaren i Sickla ringer vidare till andra butiker och de lägger undan en till oss ända borta i Brandbergen = 25 min bilväg bort.

Vi dyker in i bilen, åker i racerfart till Brandbergen, springer in i butiken 5 min innan stängning och betalar tv-bänken. Går ut och väntar på att få bänken levererad ut till varuutlämningen. Väntar en kvart och sedan kommer säljaren ut och säger att de visst inte hade tv-bänken på lagret, att det stod fel i lagersaldot. Säljaren säger att hon ringt andra butiker och att tv-bänken endast finns kvar i Nynäshamn där de nu lagt undan en till oss till morgondagen. Vi får två påslakanset som plåster på såren och åker sura därifrån...

Imorse tog vi en övningskörningstur till jordens ände; Nynäshamn, på drygt 60 min i spöregn. Men det gick kanon och det var skitlkul att köra. Väl där händer det omöjliga, det är nästan skrattretande, men tv-bänken finns inte där heller. HUUUUUUUUUR INKOMPENTENT OCH SLARVIG PERSONAL FINNS DET EGENTLIGEN SOM INTE ENS KAN GÅ UT PÅ LAGRET OCH SE EFTER INNAN DE BER SINA KUNDER ÅKA RUNT HALVA JORDKLOTET?! Ok, vi är lugna. Vi ber att få pengarna tillbaka och säljarna sticker varsin kudde under näsan på oss. Tack.

Sura som fan sätter vi oss i bilen. Jag ringer butiken i Brandbergen och får prata med säljaren som träffade oss under gårdagen. Jag berättar vad som hänt och kräver att vi får deras utställningsexemplar. Vi åker dit och kräver den dessutom till ett billigare pris och får den för 800 kr, färdigmonterad. Ordinare pris var alltså 1700 kr.

Var det värt besväret? Såhär ser den ut i alla fall:





Otursdag

Hade årets sämsta dag igår och bölade två gånger bara igår. Känslig för tillfället. Men det är mycket nu och så är det bara.

Nu ska jag och Kristoffer övningsköra till Nynäshamn för att hämta vår tv-bänk som vi egentligen köpte igår... Därefter måste jag ta mig till skolan för att köpa biljett till examensmiddag på Grand Hotel!

New shoes



Bruna skor för en gångs skull. Fina?! Från Vagabond. Tack för presentkortet tjejer!

RSS 2.0