Tränat!


Idag blev det gymmet med Frida och Kristoffer där jag körde ett ganska hårt pass med fokus på ben/rumpa men det blev även ett par tunga set för mage, arm och skuldra också. Räknar med grym träningsvärk imorgon då jag inte gymmat på länge!


Just det, såhär såg min träning ut föregående vecka:

Måndag: 1 mils löpning på 59 min
Tisdag: -
Onsdag:
1 mils löpning på 51.30 min
Torsdag: Qigong 1 h + armstyrka
Fredag: -
Lördag: -
Söndag:
1 mils löpning - Premiärmilen, på 53.14 min


Känslor

Ibland önskar jag bara att jag inte kände lika mycket. Alltså känslor som sorg, besvikelse, skuld, irritation, ånger, ilska, prestationsångest eller nervostitet, ja listan kan göras lång. Det är endast mina egna hjärnspöken till tankar som bidrar till dessa känslor, jag vet. Men hur undviker man de känslor man känner? Jag kan inte det...

Resultat - Premiärmilen 2011

R e s u l t a t
Klass: Damer motion
Tid 10 km: 53 min 14 sek
Mellantid 5 km: 26 min
Placering: 166 av 815 pers
Tempo: 5.20 min/1 km


Jag hann inte skriva om loppet igår då jag fick reda på så sent som igår morse att jag hade tenta idag kl 9 + muntlig tenta idag kl 13. Hade med andra ord fullt upp med plugg igår hela dagen/kvällen efter loppet. Det kändes bra trots det! Nu är smärtkursen avklarad, skönt. För att återgå till loppet så gick det inget vidare, hade ingen motivation, inga tävlingsnerver och orkade bara inte ta i helt enkelt. Sprang på i behagligt tempo och gav upp allt hopp om att slå något rekord när jag såg mellantiden på 26 min vid 5 km. Brydde mig helt enkelt inte och kollade inte på klockan en enda gång under loppet. Sprang komiskt nog bättre i onsdags när jag tränade, haha! Men nu har jag satt ribban lågt inför kommande lopp i alla fall.

Ännu 1 mil!


Åh, jag längtar tills jag kan springa runt sådär igen, för att inte tala om att få lite färg på kroppen! Men nu är faktiskt våren på väg, 10 grader har Stockholm i alla fall toppat denna vecka. Fin fint det! Nu har benen precis fått sig ännu 1 mil och idag gick det faktiskt riktigt bra, 51.30 min! Förra året sprang jag Premiärmilen på 50.55 min så vi får väl se ifall jag slår det på loppet på söndag. Hoppas hoppas!

Alldeles strax kommer min älskade Kristoffer hem från en vecka i Italien. Underbart! För lite kärlek har jag saknat.

Jogging 1 mil


Har precis hoppat ur duschen efter härlig jogging tillsammans med Jane. 1 mil på 59 min och vi kunde småprata nästan hela vägen. Det är skönt att inte alltid springa så fort faktiskt. För det är verkligen stor skillnad att springa 1 mil på 50 min (springa riktigt fort för min del) eller 53 min (springa) och 59 min (jogga).

Styrka överkropp


Ikväll blev det jogging till och från gymmet 3 km där jag mötte upp Jane. Vi var i princip ensamma på hela gymmet, vilket var sjukt skönt! Tränade överkropp idag - armar, axlar, skuldra och mage + snackade lite skit förstås. Imorgon ska vi även ut och springa ihop och då önskar jag mig sol och vårvärme!

Veckans träning blev alltså följande:

Måndag: 2 km löpband + blandad styrka.
Tisdag: 5 km löpning ute.
Onsdag: -
Torsdag:
1 mils löpning ute. Qigong på praktiken 1 h.
Fredag: -
Lördag: -
Söndag:
3 km jogging + styrka överkropp.

Kinesiotape


Har precis kommit hem från kursen och just slängt i mig kanske världens godaste mellanmål. Knäckebröd avokado och skinka + ett glas C-vitamin med smak av papaya/ananas. Mmm! Kursen var för övrigt skitkul och väldigt nyttig att ha med sig i det praktiska bagaget. Vi har tejpat och tejpats lite överallt på hela kroppen och det är inte jätteskönt att dra bort denna tejp då den egentligen ska sitta i flera dagar, haha. Nu blir det en tupplur och sedan förmodligen lite träning.

Fredagsledig


Praktiserar lite akupunktur på Angelica, ser ni nålarna?

Ledig dag idag! Otroligt skönt då jag fick sova mina 8 h för att sedan kunna plugga hela dagen inför smärt-tentan. Annars har jag haft akupunkturpraktik på en privat klinik i Nacka denna vecka(+ nästa) och har därmed gått upp 6 och slutat ca 17. Jag vet inte, men jag känner mig bara aptrött och omotiverad för tillfället trots att jag bör vara peppad och på G såhär i slutspurten, men det är hundra saker i huvudet nu och jag vet inte vart jag ska börja. Jag har i alla fall fått sticka en massa patienter på praktiken och har det riktigt bra när jag väl är där. Lärt mig mycket och trivs som fisken i vattnet och jag tror jag älskar akupunktur som behandlingsmetod.

By the way så är Kristoffer i Italien och kommer att vara där i 1 vecka vilket också känns uuuurtråkigt, jag saknade honom redan efter en halv dag! Ikväll blir det middag och mys med Elinh, Jessi, Sandra och Monica. Jobb imorgon och på söndag går jag en kurs i Kinesiotejp!

Vårjacka beställd!


Från m By M. Hoppas den är lika fin i verkligheten.


Löpning 1 mil


Löpningen går inget vidare nu alltså. Men jag har noll moviation till någonting just nu. Tog mig i alla fall ut på en runda idag på 1 mil som slutade på 55 min. Egentligen bara för att Premiärmilen är om 10 dagar. Men jag har ju trots allt bara sprungit 1 mil 2 ggr de senaste 6 månaderna så jag kan väl trösta mig med att det är därför det "går dåligt".

Kvällslöpning 5 km


Idag tyckte jag att benen jobbade på som bara den, men ändå slutade jag på så mycket som 25.15 min efter mina 5 km. Fasen alltså, hur ska Premiärmilen den 27 mars gå? Det är snart ju!

Gårdagens träning

Glömde skriva igår! Men 1 timmes skön träning på gymmet ihop med Kristoffer blev det.

- Uppvärmning 10 min crosstrainer
- 2 km snabb löpning på 9.30 min
- 4x10 biceps med hantlar
- 3x10 armhävningar
- 4x10 benpress
- 3x10 legcurl
- 6x15 utfall med vikter
- 3x15 situps
- 3x20 magövningar med bobathboll

Löpning 7 km

Har precis sprungit av benen med 7 km på 36 min. 3 hemska km utomhus då det är snöregn/storm/översvämning/snöblask och 4 km på löpbandet inne i hettan. Varierande i alla fall!

Morgonjogg 6 km


Har precis kommit in från 6 km jogging på 33.30 min. Bra start på dagen! Nu kommer Andreas snart hit för lite arbete på C-uppsatsen...


Ny!


Vi skulle åka till IKEA igår för att köpa en ny tvbänk. Men Kristoffer övertalade mig att först titta på en kökssoffa som han spanat in, från Jysk; och hoppsan, det var 50 % på alla utställningsexemplar. Så vi tog denna soffa under varsin arm, betalade ynka 1000 kr och lyfte den rätt in i bilen. Att den gick in är ett under! Färdigmonterad! Men fruktansvärt kul var det, för Kristoffer fick sitta längre fram än vad jag brukar göra. Haha, men det var det värt. Stort förvaringsutrymme har den och den är VIT och har rätt mått, äntligen. Fint va?! Tvbänk en annan dag...

7,4 km terränglöpning

Terräng med stort T var det ja - och jag vill knappt kalla det löpning då det blev till att jogga runt i skogen i sjukt moddig snö och trampa snett om vartannat. Skönt var det att springa i dagsljus i alla fall + lite sol på det! 7,4 km på 43 min, långsamt - men bra förbränning och även stabilitetsträning för mina små fotleder.

iPhone 4


Min - och jag älskar dig redan!

Gymmet med Jane

Efter skolan idag blev det en efterlängtad träff/fika med Frida och Sanna. Som jag saknat er de senaste dagarna! "Råkade" även skaffa mig en iPhone 4 bara sådär! Åkte sedan hem och bytte om till träningskläder, joggade iväg till gymmet och körde ett pratfyllt styrkepass med Jane. Kul! Detta resulterade i 3 km jogging + styrka för axlar, armar, mage + lite ben. Det satt fint. En bra dag!

Aj aj aj!

Veckans projekt har blivit att byta ut en hylla bredvid vid tv-väggen. Vilket jag verkligen vill kalla ett helt projekt. Det tog oss säkert 4 h att få ned den där förbannade hylljäveln och nu är det dessutom ett hål i väggen på köpet. Letat nya hyllor som kan täcka över detta, inte hittat några vita och därför har jag och Kristoffer köpt och målat fyra vita hyllor istället. När vi ändå var igång så bättrade vi på köksbordet med lite vit färg också. Nu ska vi bara få upp hyllorna, utan att ha sönder våra sköra gipsväggar en tredje gång(pappa hjälp!) och Kristoffer ska promt köpa ny tv-bänk och mediamöbler till alla tekniska prylar här hemma.

Just nu så har jag precis målat hyllorna för andra och sista gången. Ska snart dricka lite kaffe och äta ett ägg(älska ägg!) medan Kristoffer den tröttmössan redan sover. Imorgon blir det en av de sista dagarna med akupunktur. Skönt är bara förnamnet, för fy faaaen vad ont det gör att bli stucken (på vissa punkter). Både igår och idag har vi legat uppradade på britsar och skrikit ikapp pga de groteska sticken i ländrygg och i ben! Det är verkligen ångest att ligga där och vara förberedd på smärta, om och om och om igen. Svetten bara rinner ärligt talat. Nä fy, nu orkar jag inte med fler stick snart. Annat är det att få sticka, mohaha! Skadeglädje har vi måste jag i alla fall säga. Sedan kommer hämnden... Aaooch.



I somras målade vi köksmöbler + databord i vitt.

1 mil utomhus!


Jag tror detta kan ha blivit årets första mil, 1 mars och allt. Våren borde ju vara här, men icke. Säkert 80 % av alla gångvägar är täckta med is och underlaget är knappast någon höjdare för snabb löpning. Jag kom i alla fall runt på 53.45 min och är nöjd med känslan men inte med tiden. Om 26 dagar ska jag springa Premiärmilen så det är på tiden att jag sätter igång med långlöpning nu!


RSS 2.0