Sushi!


Jag har visst ätit snabbmat tre dagar i rad nu. Pizza på Elinas partaj i fredags, sushi igår och sushi idag! Jag är nog lite smått beroende. Men gott som tusan är det och perfekt när mannen inte är hemma. Snart kommer i alla fall Angelica hit för lite söndagsmys med Solsidan.

6 km löpning

Har precis kommit in från lite löpning ute + på löpband, sammanlagt 6 km på 30.30 min och jag har än en gång blivit påmind om att det här med morgon/förmiddagslöpning inte är min grej. Löpningen går så långsamt då, uscha!

Skidor 1,5 h!

Idag var vi impulsiva och drog till Hammarbybacken och åkte skidor i -18 grader. Jag, Frida, Ragnar och Kristoffer. Väldigt kul, men väldigt kallt! Smärtan när mina stortår tinade upp här hemma var obeskrivlig. Men skidåkning ska det bli igen i veckan eller nästa! Grymt kul aktivitet.

5 km

Slutade plugget 16.30 idag, åkte direkt hem, hämtade träningskläder och tog en promenad till gymmet. Bara för att inte råka hamna i soffan eller något på vägen. Väl där blev det 2 km på cykel och sedan 5 km löpband på 23.30 min. Nöjd!

By the way! Första dagen med akupunktur idag och vi fick börja sticka varandra med en gång! Riktigt kul när man väl fått in snitsen. Jag tycker dock att det är hemskt obehagligt att bli stucken i underarmar/händer så hoppas vi inte ska hålla på så mycket mer med det.

-21 grader...


...så kallt var det när jag och Sandra åkte till jobbet imorse! Jag dog! Fy satan i gatan vad kallt det var. Har nog aldrig känt sådan kyla i Stockholm förr, inte ens förra vintern. Usch, usch, usch säger jag bara. Har bara tupplurat och ätit middag sedan jag kom hem, tanken var att gå till gymmet nu - men kylan, mörket och att klockan snart är nio gör mig mycket tveksam. Får nog bli imorgon istället!

Imorgon börjar förresten en ny kurs - Sensorisk stimulering vid muskuloskeletal smärta. Med akupunktur. KUL!

Gymmet idag

Idag kändes träningen väldigt ineffektiv av någon anledning. Trötthet förmodar jag. Och kanske lite för att jag tränade ihop med min älskade Kristoffer som jag knappt sett skymten av på hela veckan... Gos!

Dagens övningar blev i alla fall:
1 km löpband som uppvärmning
3x10 latsdrag
3x10 biceps med hantlar
3x10 sittande biceps med hantlar
3x10 triceps med hantlar
3x10 vertikallyft med hantlar
3x15 i roddmaskin
3x20 magövning på bobathboll
3x15 situps på bobathboll
3x15 vanliga situps
3x20 bäckenlyft på bobathboll
3x10 baksida lår på bobathboll

6 km löpband, rekordsnabbt!


Idag blev det visst väldigt sen träning och jag kom hem för bara 30 min sedan efter att ha sprungit både 5 km och 6 km snabbare än någonsin. Resultatet blev 5 km på 23.17 min och därefter sprang jag 1 km till, vilket slutade på
6 km på 28.30 min.
Dock på löpband, men jag är väldigt nöjd ändå! Och helt slut. Nu blir det äggmacka och sedan sömn.


Alla hjärtans dag

Idag är det inte bara Alla hjärtans dag utan även exakt 2 år sedan som vi flyttade ihop och blev sambos. Jag älskar dig Kristoffer och tack för all och kärlek och trygghet som du ger mig!

Söndag


Jaha och så var denna helgen slut. Jobb på Apoteket 12 -17, handla mat, tvätta i 3 h och sist men inte minst Solsidan. Dagen igår var betydligt trevligare med lång sovmorgon, träning, middag hos Sanna och vin på Imperiet tillsammans med bästa tjejerna. Nu väntas ännu en vecka på Danderyds sjukhus, men det känns mest bara kul! Skönt att ha ett schema igen även om det är guld värt att vara ledig också.

Löpning 5 km

Efter 20 minuters skottande för att få fram bilen så åker vi äntligen iväg till gymmet, hittar ingen parkering som inte är igensnöad, får hjälpa en annan kille att putta hans bil uppför en backe, åker tjugo varv runt Hammarbyhöjden och tänker precis ge upp och åka hem då en bil åker från en plats precis utan för gymmet. Nice, efter 45 min. Tog mig an löpbandet idag igen - 5 km på 24.45 min. Det sjuka är att jag inte svettats en droppe ännu, jag som vanligtvis brukar vara dyngsur av svett. Typ. Nu har jag helt snustorra händer, torr rygg, torrt ansikte och är torr under armarna. Är helt torr i munnen också, läpparna och i näsan och det känns bara helt knäppt. Men jag är varmare än någonsin och känner mig svimfärdig. Jag kokar inifrån men ingenting kommer ut. Fattar inte vad som händer? Vad kan detta bero på? Vätskebrist? Har försökt dricka 1 liter vatten men det hjälps inte...

En praktikvecka avklarad

Praktiken känns riktigt bra. Ok, första dagen var kaos. Verkligen kaos. Jag lämnades "ensam" på avdelningen med 8 nyopererade patienter med frakturer av alla möjliga slag, utan handledare, utan kursare. Vilsen i allra högsta grad och jag hade ingen koll på någonting, då tanken även är att vi ska sköta utskrivningar, fakturor för gånghjälpmedel, fax, telefonsamtal till operationsläkare, gipsare och ortopedtekniker utöver det sjukgymnastiska jag normalt sett endast har gjort. Men det var bara att improvisera även om det knappast gick strålande. Dag två hade väl hjärnan plockat fram lite mer ortopedikunskaper för rehab och träning och nu har jag fått lite mer rutiner klart för mig. Man lär sig snabbt och nu känns det bara hur kul som helst och jag har redan lärt mig hur mycket som helst!

Just precis nu har jag och Kristoffer lite fredagsmys, eller han har somnat i soffan medan jag har kollat klart en hel film själv för ovanlighetens skull - Gattaca med bla Ethan Hawke och Jude Law. Sjukt bra, trots att den är från 1997. Betyg 7.8 av 10 på imdb. Se den om ni har tråkigt!

Träning - Onsdag 9 februari


Trotsade min slemmiga hals och rethosta idag och provade att träna. Väl på gymmet möttes jag av två sprillans nya löpband som var utrustade med fläkt, visade tid i min/km m.m och var helt ljuvliga att springa på. Vet inte om det berodde på de nya löpbanden eller glädjen att få träna igen som gjorde att jag sprang rekordsnabbt, men 4 km på 18.30 min blev det och jag är mer än nöjd. Nu går det framåt! 2 km cykling blev det förresten som uppvärmning också, sjukt bra träning för framsida lår.


Introduktion

Idag började min KUA-praktik, dvs Klinisk Utbildnings Avdelning där studerande från arbetsterapeut-, läkar-, sjukgymnast- och sjuksköterskeprogrammen får öva på samverkan och att arbeta i team. Jag är som sagt på Danderyds sjukhus på ortopedavdelningen och idag fick vi i vårdlagen träffas, prata, fika och sedan fick jag och Andreas gå igenom en massa praktiska saker med sjukgymnasthandledaren. Idag blev det bara introduktion för min del och imorgon blir min första heldag, kl 12-20. Det lär bli kaotiskt med allt nytt och med alla studenter, dock väldigt lärorikt! Vi ska ha hand om 8 patienter med allt från höftfrakturer till nyckelbensfrakturer och jag känner mig inte helt uppdaterad om allt kring detta just för tillfället. Nu blir det därför till att läsa på lite!

Fredag


Största slappardagen idag. Jag fick nämligen lite känningar i halsen igårkväll och har därför valt att ta det lugnt och inte träna idag. Tråkigt som tusan, men nästa vecka får jag bara inte vara sjuk! Då börjar praktiken på Danderyds sjukhus då jag och andra studenter kommer driva en hel avdelning på egen hand! SÅ KUL!

Idag har jag och Kristoffer i alla fall varit i Globen C och handlat middag + skorna på bilden nedan. Hann även med en kort rutt med övningskörning. Sovit en stund på kvällen och nu har jag suttit och gjort teoriprov här på datorn. Har blivit godkänd på 1 av 3 test, helt ok för att inte ha pluggat teori på typ ett halvår. Jo jag vet, jag är rätt seg på det här med att ta körkort, men har prioriterat så mycket annat. Som skola, jobb, träning och annat viktigt. Nu har jag börjat på allvar och att köra med Kristoffer är fasen som att köra med körskolan, om inte bättre! Bästa älsklingen som är bäst på att köra bil!

Nu kommer snart Frida hit för lite sent fredagsmys! Och imorgon ska jag på bröllop, mammas bröllop.

Skofynd!



Var bara tvungen att haffa dessa på Dinsko idag till priset av 199 kr. Dundersköna och dessutom något jag letat efter i skoväg. Ett par kvar i stl 37, hur motstår man?


Hårtrender 2011

Bland annat snedbena och lugg är tillbaka i år! Me like! Ska jag våga lugg igen?  En rejäl sådan denna gång menar jag...






Träning - Onsdag 2 februari

Efter en riktigt bra timme övningskörning med Kristoffer så åkte vi till gymmet. Väl där tog jag mig upp på löpbandet och sprang 4 km på 19.10 min för att sedan köra 6 SET biceps och 6 SET triceps. Mer orkade jag inte idag.

(Kul att jag bara uppdaterar när jag tränat förresten, haha. Ni lär inte vara ett dugg intresserade, men för mig är det viktigt och motiverande att skriva träningsdagbok. Lovar att bättra mig!)

RSS 2.0