Träning - Onsdag 29 september

Det har varit Idrottsdag idag i skolan men jag tog istället en välbehövlig sovmorgon, fikat på stan med Maria, gjort C-uppsats arbete med Ante och sist med inte minst sprungit 1 mil terräng på 51.20 min, very gut!

Ikväll ska jag läsa på allt vad jag kan inför morgondagen. Så vitt jag förstod det så ska jag ha 3 egna patienter imorgon. Nybesök. Full fart första dagen, men äsch, det är bra att kastas in i det på en gång! Läskigt men nyttigt!

Nytt!


Superfina supersköna skor 269 kr

 


Mysig finstickad tröja med spetsdetaljer 179 kr


Tidig morgon

Ska ha första dagen på praktiken idag! Älvsjö blir det, i ca 7 veckor. Jag var tvungen att gå upp 5.50 imorse för idag ska vi ha journalutbildning i Skärholmen. Snacka om att jag är trött! Avlider lite lätt. Laddar med Berocca och en macka så blir det nog bättre snart, kaffe skulle sitta fint men jag hinner inte nu!

Ensam

Jag känner mig seriöst som en ensamstående stackars kvinna för tillfället. Utan barn då. Kristoffer har nog jobbat över varenda dag den här veckan och det är ju inte några timmar direkt! 5 timmar en dag, 10 timmar en annan och idag skulle han ha slutat kl 17, men är ännu inte hemma. Jag räknar med att det dröjer om man säger så. Jag kan inte ens minnas sist vi åt middag ihop. Jag sover när han jobbar och han sover när jag gått till skolan. Han är ledig när jag jobbar och jag är ledig när han jobbar. Jag börjar bli lite smått leds. Eller jag är snarare riktigt ledsen...

Avsked

På tisdag flyttar Rosanna till Australien och sin Ben! Galet! Igår var det därför en hejdundrans hejdå-partykväll som började hemma hos Rosanna med supergod mat, förkrök och sedan party hela natten lång på Solidaritet. Ja nu snackar vi verkligen hela natten, jag och Frida kom hem kl 6 imorse, lagom till att Kristoffers väckarklocka ringde och han skulle upp och jobba. Sjukt. Men så jävla kul kväll! Love it! Huvudet mår som det förtjänar så att säga.














Vi kommer sakna dig älskade Rosanna!

Träning - Torsdag 23 september


1 mils terränglöpning på 53.30 min och allting känns mycket bättre! Piggare, gladare och nöjd över att ha tränat. Nu kan jag slappa hela kvällen med gott samvete. Yes!


Tors-Dagens


Den här dagen har känts såå lång! Klev upp 6.15 för skola, metodik hela dagen med massa nya tester för bröstryggen och kl 16 åkte jag hem efter lite extra övning med Maria. Känner mig så otroligt orkeslös. Nu blir det därför löpning och jag hoppas att det får mig piggare!


Blånagel

Alltså, jag tyckte att jag hade lite väl ont i just tårna efter Halvmarathon... Igår tog jag bort mitt nagellack ifrån tånaglarna och finner att båda mina "pektår" är helt kolsvarta. Ser rätt komiskt ut måste jag säga. Men fasen, inte igen alltså!

Träning - Måndag 20 september


Svettig efter 8 km löpning och 500 förbrukade kalorier på 43 min.


Ny höstjacka


Äntligen så kom min jacka på posten, perfekt till den plötsliga kylan som kom imorse. Fy vad jag frusit idag i skolan, usch! Hösten är ok, men jag ser verkligen inte fram emot minusgrader igen efter att ha haft oändligheternas mest oändliga vinter för bara några månader sedan... Idag i skolan har vi haft metodik som vanligt och nu har vi börjat med nacken, riktigt gosigt om jag får säga det själv. Imorgon ska jag och två andra från klassen till en klinik i stan för att få träffa tre patienter som vi ska undersöka. Nervöst, men det är förstås i lärandesyfte inför den stora praktiken som börjar om bara en vecka!


Lång vecka


Denna vecka fick inte heller något slut. Jobb på Apoteket i lördags och hela dagen idag på Arla. (Idag viskade en fågel i mitt öra att även plastsyster Sandra ska få börja jobba på Arla, superkul ju!) I fredags efter skolan mötte jag Frida.R för att förtidsrösta i stan och sedan bar det av hem till henne och Ragge för middag, Idol och en massa asgarv. Senare kom Kristoffer och kvällen blev väldigt sen. I lördags hann jag med en visit hos Frida.D efter jobbet och idag har jag övningskört med pappsen i en timme efter Arla. Har hunnit med rätt mycket trots allt. Nu blir det myskväll hemma med min älskling!


Träning - Onsdag 15 september


Idag gick benen som på räls. Inte för att jag sprang särskilt fort eller så. Det var mer som om benen sprang på automatik medan jag i huvudet var helt frånvarande. Tankspridd. Terränglöpning 6 km på 33 min, ovanligt långsamt men ändå spurtade jag om fyra andra löpare i spåret. Det gillar jag!


Träning - Måndag 13 september

Trots skaplig träningsvärk idag så blev det ändå gymmet direkt efter skolan, i skolan. Kan skylla på att Maria "tvingade" mig och det gick ju bra. Körde bara 40 min, snabba ryck! Armar, axlar och massa hemska magövningar som fick magen att brinna. Gött. Ikväll har jag gjort fläskpannkaka, kollat tv och pratat med Frida i telefon i hundra timmar. Som vanligt, och som vanligt lika mysigt. Skola 8.30 imorn, som vanligt. Men gillar ändå rutiner måste jag erkänna...

Resultat - Stockholm Halvmarathon 21,1 km



Klass: Kvinnor, åldersklass födda 1970-1992
Placering kvinnor: 1808 av 2975
Placering åldersklass:
1192
Tempo: 6.03 min/ 1 km

 

Tider
5 km: 29 min 5 sek
10 km: 57 min 59 sek
15 km: 1 h 28 min 53 sek
20 km: 2 h 47 sek
Sluttid 21,1 km: 2 h 7 min 19 sek


Så var mitt livs längsta lopp genomfört! Det gick bra och jag sprang hela vägen, även om jag kanske sparade lite väl på krafterna under första milen. Men, det var svårt att veta hur jobbigt det skulle bli. Jag bör ha sprungit fortare första halvan för att knapra in några minuter och klara loppet på 2 h. Dessutom strulade min iPod och mätte loppet i miles istället för kilometer så jag fick ställa om den efter ca 2 km och därefter var det otroligt svårt att veta vad tiden och distansen egentligen var. Jag är i alla fall riktigt nöjd med min prestation, trots tidigare förkylning och för lite träning så kändes hela loppet hyffsat lättlöpt! Lätt andning, bra ben fram till 18 km och inga direkta smärtor, (annat är det idag!). Det var dessutom underbart väder, lite sol och 17 grader och mina kära vänner Maria och Julia hejade på! Tack sötnosar! Springer gärna nästa år och då vill jag klara 2 h.


Lite nytt i lägenheten!












Äntligen är det så gott som klart här hemma. Bordet, alla stolar, skrivbordet och byrån i badrummet är gamla träfärgade möbler som vi målat. Vi har satt upp hyllor med spotlights, köpt blommor, kuddar, en matta till köket och en ny bokhylla till klädkammaren/förrådet som jag inte orkar visa. Kristoffer har köpt nya datorer och så har pappa hjälpt oss att tapetsera en brun fondvägg och satt upp tvn på väggen. Är nöjd även om det finns lite småpyssel kvar att göra/köpa.


Ida i ett nötskal


Vad f-n är det med mig? Jag har sprungit så långt som 18 km förut, då borde väl inte 21 km vara något problem? Kanske är det huvudvärken som oroar mig, men det är med största sannolikhet spänningshuvudvärk - så det går över under loppet. Men ändå sitter jag här, orolig över min form, mycket orolig. Orolig över vad jag ska äta innan, försöker äta allt bra jag bara kan - havregrynsgröt, te, vatten, knäckebröd med skinka, keso och tomat och så ett ägg! Orkar inte ens äta upp. Ska äta kyckling till lunch innan, vilket jag läst ska vara bra inför ett lopp. Dricker vatten som en tok, men kissar också som en tok. Funderar över vad jag ska ha på mig, shorts i alla fall. Men linne, t-shirt eller långärmat? Tänk om jag blir för varm, för kall? Tänk om min förkylning ligger kvar och gror? Det här är sååå typiskt mig. Överanalyserar, stressar upp mig. Jag vet ju att jag kommer klara det här! Det gör jag alltid. Haha...


Jacka


Beställde denna jacka för 3 veckor sedan! H&M. Väntar och väntar. Iver! Vill ha den nu. Det är kallt ute ju!


Blev just lite nervös!



Det är en bit att springa på lördag ser jag! Så det blir lite Stockholm-sightseeing så att säga... Rääätt så backigt också. Jag är nervös, fast positivt då! Pirrig och taggad. Detta blir det längsta någonsin, coolt!

 


Träning - Onsdag 8 september


Löpning igen efter en veckas förkylning! Jag var fortfarande en smula snuvig idag med, men kände mig tvungen att känna lite på benen (för att inte tala om lungorna) innan Halvmaran på lördag. Sprang 8 km på 41.40 min vilket var ett tempo på 5.13 min/km. Helt ok, även om jag fick håll som tusan 2 gånger. Hade glömt att man kunde få håll! Hoppas inte på det på lördag direkt. Men det kommer i alla fall inte att bli någon rekordtid så som formen är nu, jag kan nog glömma mitt mål på 2 h, men ta mig runt ska jag i alla fall!


Kurerar mera


Jag har nog aldrig jobbat såhär hårt för att bli frisk! Gick (hör och häpna) hem från skolan igår efter halva dagen och stannade hemma hela dagen idag. Normalt sett brukar jag plåga mig igenom skolan med 39-graders feber bara för att inte missa något. Har även druckit en massa te med ingefära, ätit frukt, vitaminer och sovit, sovit och sovit! Ikväll känns det någorlunda bra, även om tröttheten går upp och ned, så i helgen blir det jobb. Viktigt viktigt! Kurerar även ordentligt denna gång pga Halvmarathon som är om en vecka. Dock suuuger det att jag inte kunnat träna inför loppet som planerat, men det får gå ändå, hoppas jag!

Inte igen, inte nu...


Ligger verkligen på gränsen på att bli sjuk just nu, igen. Har inte kunnat sova dessa 3 nätter sedan skolan började pga att jag stressar upp mig över allt och ingenting. Tanken på att jag MÅSTE sova för att jag endast är ledig 4 dagar i månaden gör att jag verkligen inte kan sova - somnar aldrig och vaknar sjuttioelva gånger under hela natten. Känner stress över att jag måste göra ett bra val vad gäller praktikplats, stress över att komma på vad mitt examensarbete ska handla om, stress över att ta körkort, stress över att samtidigt behöva jobba, stress över min träning och halvmarathon... Dvs, jag är i stort behov av sömn denna månad och kommande halvår och det vet jag, därför går det också åt helvete att sova för tillfället. Har ont i halsen och mår dåligt. Fan! Jag har ju mått prima hela sommaren! Hoppas jag lyckas denna natt, annars blir det nog sängen hela dagen imorn, istället för skola, vilket jag är rädd för. Vill inte det här!


RSS 2.0