Remember



Just a year ago I would have danced so crazy

Now I think I wanna get back on that track

But if I only could relax in this confusion

If I could dance with You the way we used to

And shake my hips to the revolution

If I only could be naive again...



Intelligens

Har precis läst en artikel (skoluppgift) som handlar om hur ansikten och olika egenskaper i ett ansikte kan få oss att döma personer yrkesmässigt och personlighetsmässigt, för att vi kan se olika intelligenta ut pga till exempel glasögon, skägg eller hår.
Intressant! Vi dömer faktiskt personers utseenden hela tiden, vilket är ganska så skoj tycker jag, för vi kan ha SÅ FEL ibland!

Om någon undrar (som ska börja/vill plugga);
så läser jag ett program på 3 år som heter Personal arbete och organisation på Stockholms universitet.
Programmet har en beteendevetenskaplig inriktning och baseras på psykologi, pedagogik, sociologi, ekonomi och juridik.
Något jag rekommenderar vill jag säga! Speciellt om man har svårt att bestämma sig för vad man vill plugga, det är alltså en bred linje!
Väääldans intressant och kul vill jag tillägga, dock inte många som vet om att det finns.
Krav är Matte C och Samhälle A. Snittbetyg - över 17 någonstans.

Sök ;)

En helg rik på händelser leder till fattigdom

Fredagen var en riktig mysdag. Jag mötte Kristoffer i stan vid 11tiden och sedan bar det iväg till Sickla köpcentrum, väl där så kollade vi runt lite, tittade förbi hans jobb och åt en god lunch!
Jag letade efter ett par vinterskor som en galning, vi gick nog runt i alla affärer i stan också men dem fanns ingenstans! Så vi åkte desperat iväg till Globen och köpte dem där!
Sedan letade jag efter en jacka, blev dock inte den jag ville ha. Jag hade velat ha en svart, men det blev en grå från HM istället. Jag vet faktiskt inte om jag är så nöjd, men kan inte ångra mig nu så...

Efter det så åkte jag och Kristoffer och handlade mat, och så gjorde vi tacos hemma hos mig, mums!
Vi hade köpt lite dricka också, så sedan kom syrran och hennes kompis hit och kollade på Idol med oss och tog ett glas vin. Mycket trevligt!
Framåt 00.00 vandrade jag och Kristoffer till pg och mp och mötte Frida och Rosanna, där vi partade loss en del, skitkul faktiskt - eftersom jag inte varit ute på en månad nu.
Gick hem vid stängning, sedan sooov vi till 13.30 på lördagen! 

Lördagen kändes både kort och utdragen. Jag och min sötnöt tog bilen och hämtade Sanna vid 15tiden, sedan åkte vi iväg till Ica för att handla ännu en god middag som senare skulle tillagas hemma hos Sannis.
Åkte hem, fixade mig och sedan bar det iväg till ännu ett förkrök med middag, och ytterligare ett till efter detta för att sedan dra ut och festa ännu mer - vilket slutade illa... (Inte förvånansvärt)
Det blev för många drinkar för allas del antar jag? För mig resulterade det i alla fall till den värsta baksmällan i mitt liv.

Söndagen bestod av en kamp för livet,(kändes det i alla fall som). Jag kunde varken äta, sova eller dricka. Huvudet dunkade och min mage skrek efter mat. Illamåendet tog dock över hela mig och tanken "Jag ska aldrig mer dricka!" var det enda som fanns i mitt huvud just då. (denna tanke känns antagligen igen, och så blir det ju aldrig vet man ju)
Vid 18 tiden kunde jag resa på mig för att duscha och sedan åka iväg på bio med Kristoffer och Elin. Vi såg Saw 4, vilket INTE fick mig att må mindre illa. Men den var ändå bra!
Efter bion åkte vi hem till Kristoffer och SOV, fast för lite kändes det som imorse. Vi var så trötta på föreläsningen idag att vi nästan somnade båda två, men det gick an ändå eftersom det var intressant!
När vi väl satt där blev jag också förkyld, bara sådär PANG BOM! Så idag har jag varit lite trött och ynklig och sovit - efter att jag gått i stan med Rosanna en stund alltså, för fika missar man ju inte!

Mycket pengar gick åt den här helgen, och det har jag och Rosanna gått och haft ångest för hela dagen! Dyraste taxiresan någonsin också! Fuck...

Men men, ska sova ännu mer snart, vill inte bli sjuk!!!

Pusshej!


Misslyckande



sjunker in i känslan som inte finns
jag vinner ingenting
kroppen skakar
jag vill tillbaka
vill skrika det gör ont
i tystnad
känslan totalt transparant
ser igenom spegeln
osynlig och grå
det finns ingen som andas
som jag
jag kväver mig själv som du sa
fånge i min egen borg
önskan att kunna flyga
blockerad av en mur
klättra är min enda utväg
men jag faller du ser
det är ingen hemlighet
och jag vet
det finns inget slut
letar förgäves
i hopp om att finna ro
sökandes
efter lugn
men hittar inte ut
som att vara blind
har jag tappat bort mig själv



/ Ida

Det viktigaste är väl att vara frisk?

Jag har precis pratat med min pojkvän i telefon i ca 2,5 h. Jag förstår egentligen inte vad vi pratar om, och hur det kan bli så länge varje gång!
När jag tänker efter så bestod nog den största delen av samtalet om snack om skolan och plugg, som vanligt - vilket bara ger mig ångest, samtidigt som det är skönt att dela den med någon.
Vi kom i alla fall fram till att det allra viktigaste i livet är att man mår bra, är frisk och är glad!
Tänk er att till exempel ha brutit benet, det man förmodligen ständigt tänker på då är hur bra alla har det som faktiskt kan , eller ännu bättre - kan springa!
Det jag kom fram till då är att jag alltså bör uppskatta att jag faktiskt kan läsa, jag kan plugga och jag gör det för min egen skull, frivilligt. För det är det ju inte alla som kan! Dessutom är jag frisk. Jag är varken förkyld eller har brutna ben, sicken tur jag har! Men hur ofta tänker människor så egentligen? Jag brukar då inte göra det vill jag medge!
Men om vi nu alltid skulle tänka så, så positivt, så skulle vi antagligen vara så upptagna med att vara nöjda och glada för det vi har att vi aldrig skulle åstadkomma något bättre, och det vore ju olyckligt det också. Så hur sjutton ska vi tänka egentligen?
Jag hoppas på att veta det när utbildningen når sitt slut!

Tack och hej

Äckelväder

Gick upp vid 10 tiden imorse, har ätit frukost nu, vädret gör mig deprimerad och jag är rastlös.
Vill hitta på något kul! Vill ha min lön och shoppa en massa saker som jag behöver och inte behöver!

Vet inte alls vart den här dagen kommer att ta vägen, jag har inte lust att läsa, speciellt inte när boken är på 700 sidor - på engelska...
Mamma är borta på chefsmöte och kommer inte hem förrän imorgonkväll, så här sitter jag i min ensamhet. KUL.


Jag har kommit fram till att ägg inte är så gott, åtminstone inte kokta. Det är bara kaviarn som gör att jag vill äta ägg! Ägg får mig annars att må illa. (Som det mesta andra jag äter) Sjukt irriterande är det i alla fall. Varje gång jag ska äta något gott så mår jag bara illa!! Läkarna säger att jag har en känslig bukspottkörtel typ, särskilt mot fett. Men jag kör på ibland ändå, mat är ju gott!


Nä nu ska jag gå och ta en dusch, see ya.

"Ledig"

Jag är nästan ledig hela den här veckan! (Eller nej, egentligen är jag ledig för att ha tid till att plugga och läsa antar jag... Som om jag gör det?) Eller jo, jag har faktiskt skrivit klart min reflektion från Intelligens och rekryteringslektionen idag! Plus i kanten där.
Men i alla fall så har jag bara en enda föreläsning på torsdag, i 2 h. Och i helgen är jag till och med ledig! Wiihoo! Mysmys! Löningshelg är det också.

Den här dagen har spenderats tillsammans med mina käraste vänner!
Jag, Rosanna, Frida och Anki var i stan och tåg en låååång fika. Nästan 3 h tror jag det blev, och mycket prat! Väldigt trevligt, bör göras oftare! :) Efter det var vi och hälsade på Angelica på jobbet också, hon är så söt och blir så glad varje gång vi tittar in, cutie.

Nu orkar jag inte skriva mer, räckte med reflektionsuppgiften! ;)

GOD NATT


Move your little self on




When life tears you up, you will understand
It's never easy, but you will know when you get there
As things tears you down - It builds you up
Things happen for a reason, and then you'll become a stronger person




Maybe if I get to know myself better
...

Styrka att förlora

Så nu är en jobbdag över, och jag är trött! Jag tycker faktiskt att det är trevligt på jobbet ändå, även om det är plågsamt att ta sig upp på morgonen. Men att ha bra arbetskamrater är nog det viktigaste för mig! När jag tänker efter så skulle jag nog sakna Arla om jag slutade, eller nja, åtminstone allt babbel med folket där!

Jag har tänkt lite, (för ovanlighetens skull) och insett att jag har så otroligt mycket i mitt liv just nu, och allt är så förändrat.
- De slappa skoldagarna i gymnasiet har gått upp i rök och förvandlats till enormt höga prestationer och krav som jag knappt klarar av att utföra, eller hantera.
- Alla fester, tjejmiddagar och krogbesök har plötsligt blivit till något ytterst ovanligt, vilket kanske kan vara hälsosamt - men tråkigt!
- Jag träffar sällan min pappa nu mera, vart tog den tiden vägen?
- Min mamma anser att jag är vuxen nu, fast det är jag inte, varken psykiskt eller åldersmässigt! Vilket gör mitt liv mer komplicerat.
- Min ekonomi är sämre än när jag var yngre, vilket gör att jag får dra in på klädköp m.m vilket är enormt jobbigt!

Aha, mycket negativa saker här tror jag, och den utlösande faktorn som har skapat detta är garanterat skolan!
Mina prestationskrav kan få mig att gå under, och det måste få ett slut! Och ångesten som jag har i bakhuvudet varje dag gör att jag inte vill läsa, jag vill inte plugga...
Men jag vet att jag måste, för jag vill kunna klara av allt.  Och det är DET som är mitt stora problem!
Grejen är den att jag inte vet vad jag ska göra åt det?
Jag måste verkligen börja ta tag i det här, inse att livet inte alltid kan vara så lätt och att man måste ha styrkan att göra misstag och klara av att förlora för att kunna vinna igen.

Slut på tråkigheter nu!

Jag kanske ska skriva något kul någon gång. Kanske lite om mig själv osv...

Vad är vettigt egentligen?


Fredag = Åh nej ?

Åh vad jag bara vill krypa ner i sängen igen! Det är så kallt, och jag är trött! Somnade rätt sent, och ja nu är jag uppe tidigt. Måste tvätta mitt hår och grejor, som tar sån tid! Har som tur är bara föreläsning i 3 h idag! Skönt!

Igår fick jag äntligen träffa min sötnos! Det kändes som en evighet sen, men det var det ju inte, haha! Men det känns väl så när man är kär... :D

Egentligen innebär den här fredagen bara ångest, för det är jobbhelg! Usch för att gå upp klockan 5 på morgonen på en lördag och söndag! Tur är så har jag ju trevliga arbetskamrater i alla fall!

Nä nu ska jag dricka upp mitt te och hoppa in i duschen!


God morgon by the way!


FANFANFAN

Från att MÅ BRA så mår jag SÅÅÅ DÅLIGT!

Jag klarade inte tentan i Metod!!! Resultaten sattes upp igår, och AJ mitt namn stod inte med! Och det verkligen suger och svider och ja gud vet vad...
Det var trots allt på gränsen till halva klassen som inte klarade den här tentan, men ändå! Vad är detta liksom?!Något sånt här har aldrig inträffat tidigare under min skolgång. Men ja, någon gång måste väl bli den första. Men NEJ, detta gillas verkligen inte, det är inte acceptabelt för mig. Självförtroendet sjunker till noll, jag känner mig allmänt värdelös, (och patetisk är jag väl nu också).
Jag orkar bara inte göra om detta! Jag har en klump i magen inför att plugga till det här igen, denna nervositet och att sitta i 4 h på en lördag för att göra en omtenta! Dessutom ska jag jobba då! Jag är bara så ARG, och ledsen faktiskt. Även om jag väntat mig detta, så har jag inte funderat över de här hemska konsekvenserna...

Det enda positiva är att jag vann i vadslagningen, över både mamma och en tjej i min klass! Tårta och 50 kr för att jag körde på tentan. Told ya!!!

Jaja, ska försöka tänka positivt till det här. Gillar egentligen inte att prata om skolan, men det är ju min vardag om man säger så?
Jag får anta att jag kommer lära mig det här bättre nu, det kan vara nyttigt att göra en omtenta, och mitt resultat kanske blir bättre än vad det hade blivit om jag hade klarat första tentan!

Blä för det här säger jag bara.

Saknar min Kristoffer också, som är nyopererad och sjuk. Får inte träffa honom än. Jag som är ledig idag och allt!
Vill bara krama om honom!

Men idag ska jag i alla fall träffa Sanna, det var ett tag sen! Vi ska nog in till stan och ta en fika innan hon ska jobba. Sjukt mysigt! Fint väder är det också! Men vakna någon gång vännen! :D


Sanni och jag, hahaha

Att må bra

Wooops har inte skrivit på ruskigt länge... så vad har jag gjort egentligen?

Tentan som jag gnällt om är över, tror jag! Omtenta annars i december! Ajajaj...
Har börjat med en ny intressant kurs nu - Kognition. Nice!
Kärleken har kommit till mig, och jag är inte längre singel! = Lycklig
Jobbade förra helgen - efter tentan, och i fredags var jag på anställningsintervju till ett nytt jobb! Vet dock inte hur det gått förrän om 2 veckor.
Nu i helgen var jag ledig! Och oj vad jag tagit det lugnt, har inte slösat ett öre på hela helgen! Skulle kunna skrivas in i någon rekordbok tror jag! (Stolt) Var med Kristoffer i fredags och med Elina i lördags. I söndags var det rensning hemma! Greaat.

Nu ligger jag i sängen och pluuuggar! Sjukt kul? På engelska! = Ooh noo!
Yeep, måste fortsätta tror jag...

Byyye


RSS 2.0