Träning - Torsdag 28 oktober

Jag kan inte kalla det träning, men kvällens motion blev i alla fall ca 40 min promenad med Angelica. Från Gullmarsplan till Globen och så från Globen till Skanstull. Sedan blev det kaffe på 7-eleven. Mys!

Träning - Onsdag 27 oktober

Dagens träning blev:
- 1,5 km gång/jogging till gymmet
- Styrketräning för biceps, triceps, axlar, bröst och skuldra.
- Löpband 4 km på 19.40 min
- Jogging hem 1,5 km

Ny vinterjacka!



3 avklarade idag:

1. Skickat in val av klinikplats inför Neuropraktiken som börjar i nov. (Jo, mycket svårt val!)
2. Ringt trafikskolan och bokat in handledarutbildning för mig och Kristoffer! Nu jävlar ska det tas körkort...
3. Skrivit och skickat in rapport och skolarbete till lärare och kursare

OCH så har jag ju självklart varit på praktiken idag 7.45 - 15.30. Nu måste jag träna! Gym eller löpning är frågan?!

Jobb, jobb, jobb...


Jag och syster på Arla idag! Insåg så sent som igår att jag kommer jobba/praktisera 13 dagar i rad nu. Fy satan vad hårt det känns! Ångest gånger tusen. Skolarbete har jag också, som jag precis suttit med i 2 h nu. Jag tar slut snart tror jag. Men just nu saknar jag bara min man. Jag behöver kramas idag, mer än någonsin!


Träning - Fredag 22 oktober


Dagens träning blev 2 km löpband på 11 min. Därefter körde jag och Frida effektiv träning med massa frivändningar, utfallssteg med hantlar, situps, rygglyft, bäckenlyft och allt vet vad. Jag har och kommer få ännu mer träningsvärk imorgon, satan alltså. Både rumpa, mage, vader och rygg ömmar redan sen igår!


Fredagsmys!!!


Nu cyklar jag iväg till gymmet för lite träning med Frida! Därefter blir det Idol-mys med mat och gottis hemma hos mig med tjejerna! Och Rosanna, jag saknar dig här!


SNÖ!

Det är den 22 oktober idag och det snöar ute?! Ok inte mycket, men ändå. SJUKT! 5 snöfria månader fick vi i år då! Fan snart kommer det att vara vinter i Sverige året om...


Såhär såg det ut den 5 april 2010...

Träning - Torsdag 21 oktober


Idag blev det gymmet tillsammans med Frida och Emelie! Det är verkligen mycket roligare att träna ihop med någon och därför tog jag mig till gymmet vid Stureplan bara för sällskapets skull. Värt! Först kutade jag 3 km på 14.20 min på löpbandet och därefter blev det styrka för framförallt ben och mage men även lite armar. Kommer ha grym träningsvärk i benen imorgon och det känns redan nu. Men gymmet imorgon med, visst Fiben?!


Träning - Onsdag 20 oktober


Rätt opassande bild, jag vet, med tanke på det otroligt kyliga höstvädret! Hade ingen annan och dessutom så är denna betydlig härligare än dagen idag. Jag har i alla fall tagit mig ut ikväll och sprungit hem till Angelicas nya place vid Globen. Så 2,8 km + 2,8 km blev det idag, sammanlagt 5,6 km på 29 min och på det fick jag ju en trevlig visit i Angelicas sjukt fina lägenhet + knäckebröd och coca-cola, mys!


Onsdag redan

Jag är så förbannat trött hela tiden, verkligen dödstrött. Igår somnade jag på bussen på väg till praktiken OCH på väg hem från praktiken. Det jobbiga är att på kvällen när jag ska gå och lägga mig så kan jag inte somna och dessutom så vaknar jag mitt i natten x antal gånger. Jag tänker så mycket, på allt och ingenting. Stressad hjärna, stressad kropp. Mmm. Lägger all min tid och energi på skolan nu och så får det vara ett tag till, för mycket mer orkar jag inte.

Lör-Dagens



Träning - Lördag 16 oktober



Har precis kommit in från årets mysigaste löprunda i skogen! 7 km på 38 min och jag njöt varenda minut - och det var jag inte ensam om. Se bara på det fina höstvädret! Alla som bor här verkar vara riktiga hurtbullar och det gör mig så glad. Det är så peppande att så många motionerar! Ja fasen vad jag älskar att bo här. Det här är löparlycka!


Träning - Torsdag 14 oktober

Ikväll blev det 1 mils löpning på 52.45 min. Jag som tyckte att jag sprang för livet, men tydligen så ville klockan inte visa detsamma... Men helvete vad mörkt, kallt och blåsigt det var idag. När jag kom in igen kändes det som om jag svalt tusen liter isande kalluft och hostade som en galning. Uscha. Jag saknar sommaren.

Torsdag


Har precis kommit hem från praktiken - det blev sent idag med trots att en patient ringde återbud i eftermiddag. Nu har jag i alla fall hunnit med att slänga in lite tvätt, bryggt mig en kopp kaffe och så tjockar jag mig med kladdkaka som jag har bakat. Jag är så förbannat jävla trött egentligen. Snart ploppar nog ögonen ut och gräver ned sig under sten och mark, för precis så känns det. Hjärnan jobbar i ett hela dagarna, det är ständigt nya synintryck och varje eftermiddag känns precis som efter en stor fet tenta - helt slutkörd i huvudet.

Igår efter praktiken hann jag i alla fall iväg hem till Frida, vi lagade mat, åt bullar, drack kaffe, pratade och hade det bara bra - sånt man behöver göra oftare.

Idag behöver jag tvätta, laga mat och träna. Träna är det enda jag verkligen vill, det andra är bara måsten. Gissa vad som bortprioriteras?

Träning - Måndag 11 oktober

Hör och häpna idag blev det gymmet! Länge sedan ju!

Detta resulterade i:

3 km på löpbandet på 15.30 min
10 x 3 Sittande rodd
10 x 3 Axellyft
10 x 3 Biceps med hantlar
10 x 3 Triceps med hantlar
10 x 3 Frivändningar
10 x 3 Bäckenlyft på bobathboll
15 x 2 Rygglyft på bobathboll
15 x 2 Situps på bobathboll
15 x 2 "Benlyft" med bobathboll
1 min plankan med bobathboll
60 Situps
1,5 km löpning hem


Gött!

Pass out

What? Är det fortfarande måndag? Dagen har känts så lång att det borde vara tisdag nu... Vet inte vad som hände under första patientbesöket imorse. Jag skulle bara titta på under ett nybesök som min handledare hade och efter 15 min blir jag så jävla yr, allt snurrar och jag hör ingenting längre, mår illa och känner att jag kommer svimma (känner igen symtomen, det har ju hänt förr om man säger så), får snabbt som ögat springa in på toa och slänga mig på golvet och upp med fötterna på toalocket - går tillbaka efter 5 min och sedan är jag där igen - ursäktar mig och mitt blodtrycksfall och springer in på toa igen, slänger mig på golvet och håller på att spy, händerna skakar och hela kroppen har domnat. Mår skit. Äter en banan, en mandarin och vilar en stund och sedan är jag småskakis hela dagen. Mycket konstigt. Jag som inte svimmat eller haft lågt blodtryck sådär på flera år nu! Vad händer?

Måndagsångest

Har lite smått ångest över att ha en ny lång vecka framför mig. Älsklingen är ledig idag och jag vill också! Men ok, jag vet att det kommer släppa så fort dagen nått sitt slut. Jo, idag ska jag köra lite psykosomatisk behandling på en patient vilket jag är lite nervös inför, hehe. Men - imorgon har vi seminarie i skolan och då ska detta redovisas! Bara köra!

Träning - Fredag 8 oktober

Har precis kommit in från min 6 kms runda i terräng, avklarat på 31.20 min. Ja rundorna blir ju bara kortare och kortare numera. Detta beror dels på att jag inte har något mer lopp att springa i år och dels på årstiden. Det blir bara mörkare och jag slutar oftast runt 17-tiden på praktiken. Icke bra. Men i alla fall -skönt att att träna på en fredag! Nu är jag laddad inför ettornas insparksfest ikväll och party med lite classmates, först middag hos Julia och Calle!

Träning - Onsdag 6 oktober

Idag blev det omotiverad asfaltlöpning, 7 km på 36.45 min. Tempo 5.15 min/1 km. Hade det inte varit för att jag hade kvällens middag ända uppe i halsen så hade det gått betydligt fortare. För i övrigt så var kroppen på topp, men jag hade lätt kunnat kräkas om jag ansträngt mig bara en gnutta till och det hade jag inte lust med.


Ikväll har jag även lagat mat och ätit ihop med älsklingen, myst framför tvn, pluggat en liten stund, försökt förbereda min psykosomatikpatient som jag ska träffa imorgon (what to do liksom?), pratat med Frida och Maria i telefon och ska snart hoppa i säng och sova. Behöver lite mer än 6-7 timmar i natt känner jag!

Ett yrke med livslångt lärande


Vad jobbigt det är att hela tiden känna att man inte kan någonting. Eller någonting kan jag väl efter 2 års plugg, men i alla fall. Jag känner mig rätt lost på praktiken just nu. Alla patienter har helt oklara funktionsdiagnoser, ont lite här och var och ingenting hänger ihop, känns det som. Och ALLA har knäartros plus lite till. Inte alls som i skolan där ett test ska vara antingen positivt eller negativt. Ok, jag kan skylla på att jag bara gått 3,5 dagar på kliniken än så länge, men ändå, jag blir frustrerad! Jag vill vara lika duktig som alla andra sjukgymnaster!


Tisdag

Åh... Just nu känns det tungt att jag har fyra heldagar på praktiken framför mig. Det är kul, men pressen är så stor, konstant. Idag efter praktiken har jag dessutom handledarmöte angående C-uppsatsen mellan 17-18.30 på Danderyds sjukhus. Det blir en lång dag idag med andra ord!

Träning - Fredag 1 oktober

Terränglöpning 6.2 km på 31.55 min. Tempo 5.09 min/km. 380 kcal förbrukade.

Praktik!

Min kropp verkar gilla 7-timmars sömn. Nu vaknade jag av mig själv 15 min innan klockan skulle ringa. Pigg också!

Igår hade jag praktik hela dagen 8-17. Jag fick två egna patienter som var på nybesök, gick helt ok, ska bara öva lite mer på anamnesen(sjukdomsberättelsen), stödord vore ju bra att ha! Undersökning gick ok det med, för att vara första gången! Dessa personer ska jag nu ha i flera veckor och träna med och även komma på träningsövningar och upplägg, kul! Igår fick jag även se akupunktur och fick själv prova att ha en nål i armen, kändes inte så mycket, mest äckligt/obehagsskänsla av själva synen av nålen, haha! Vi fikade också såklart, åt, drack kaffe och skrev journal i någon timme. Journalskrivning går toppen i alla fall.

Idag ska jag vara med på Gravidinfo, titta på alltså. Intressant. Sedan har jag ett nybesök med ryggbesvär. Sedan får vi se! Börjar i alla fall kl 8.

Det här känns bra hittills!

RSS 2.0