Ons-Dagens


Nu har jag tvättat 20 kg tvätt, dragit på mig de nya jeansen och sitter och sörplar på mitt kaffe i väntan på att gå till jobbet. Jobb 15-22 idag igen. Sen blir det nog inte så mycket mer jobb framöver. I måndags insåg jag att jag jobbat och gått i skolan 15 dagars i streck, alltså ytterligare en dag. Konstigt att jag fortfarande är trött!

Btw. Igår var jag och Maria hemma hos min mamma och fixade håret. Jag gjorde slingor för att få min utväxt att smälta in lite mer. Jag ser skillnaden i alla fall!

 


Träning Onsdag 30 september


Idag åkte löparskorna på redan vid 9.30. Morgonjogg alltså, trots att jag avskyr att springa på morgonen. Men så fick det bli då jag inte har så mycket tid över idag. 4,2 km på 25 min och den lilla biten kändes tung! Ingen mat i magen, ingen energi. Men nu känns det ganska gött ändå!


Måste träna!

Fan. Jag tror jag behöver träna. Känner mig helt knäpp och rastlös i både kroppen och knoppen! Och sötsugen. Så brukar jag inte känna. Har ju faktiskt inte tränat på ett par dagar nu och det känns. Jag älskar min löpning! Ska nog försöka hinna med en runda imorgon mellan tvättstugan och jobbet. Maybe baby. Men jag vill verkligen.. Om 12 dagar är det dessutom dags för Hässelbyloppet 1 mil! Wiiho!

Fredagens shopping i bilder


Ginatricot



H&M trend



Veromoda



Veromoda



Skopunkten



Armband längst ner - Indiska


Tis-Dagens


Körlektionen idag gick ok. Jag hade som sagt inte vanan inne då jag inte kört på 2 veckor, vilket är mycket för en nybörjare som jag! Men körskoleläraren var riktigt bra och bilen likaså! GRYMT att köra en ny bil och inte en gammal. Nästa gång är på torsdag. Det här ska jag klara!


Mot körskolan

Min första körlektion börjar om 40 min! Jag är faktiskt rätt otaggad. Men det är bara för att jag inte kört bil på ca 2 veckor nu... Det brukar gå över efter att jag kört lite. Jag är bara lite nervig inför att köra en helt annan bil plus att köra här på södra sidan stan?! Istället för norra. Jag har noll koll på vägarna och jag hittar verkligen inte här... Så vi får se hur det går! Hur mycket jag nu tillåts att köra!


Storhandlat

Jag har precis varit och handlat mat, helt själv. 700 spänn och det var inte att leka med! Fick fylla mat i en hel ryggsäck, tung som bly! Plus 2 tunga kassar i vardera hand och sedan var det bara att bära, i 1 km! Jag dog! Jag kommer ha men för livet efter detta. Detta lär jag inte göra ensam igen när jag ändå har en stor stark karl här hemma. Nä fy! Eller så skaffar jag mig körkort. Och en bil.


Jag ringde jobbet nyss...

Jag fick ledigt hela helgen och ska istället jobba idag 15-22 samt på onsdag samma tid. Det känns hur bra som helst! Imorgon börjar jag i Körskola också! Kl 12 är min första lektion. Nervigt! Jag är alltså inte helt sysslolös under denna månad. Teori ska pluggas och bil ska köras!


Långledig!!!


Skååål för det!

Ä n t l i g e n ! 14 dagars hektiskt plugg och jobb är avklarat, och nu är jag ledig i en månad! (Om man inte räknar med mitt helgjobb då.) OM jag längtat! Jag är faktiskt helt lycklig. Såhär bra har jag inte mått sedan sommarlovet, och med detta har jag insett att jag inte kan jobba så som jag gör. Jag ska nog minska ned till bara 2 helgdagar i månaden eftersom jag har heldagars skola 5 dagar i veckan också. Det kommer nog göra susen för mig och mitt välbefinnande!


Tentashopping!


Tentan idag gick ok! Hoppas på ett G bara! Jag hade skrivit klart redan vid 11 och efter det blev det lunch i stan ihop med Maria. En hel del shopping blev det också, vilket vi hade all tid i världen för. Köpte bla. dessa skor för bara 359 kr! Två koftor, en tunika, en jeansskjorta, ett par jeans och ett armband. Ni får se bilder senare för just nu är jag hemma hos mamma. Jobb i helgen igen! Och det är inte min ordinarie helg så jag lär känna mig rätt ensam där bland massa främlingar. Fy. Men 9 timmar står jag väl ut... På söndag kommer i alla fall syster dit!


Fre-Dagens


Hallå. Jag har inte haft någon tentaångest? Jag? Händer det? Jag vet inte, men det verkar som om den där chokladen botade all min tentaångest igår. Jag har inte känt av någon stress eller press alls.  Man kan ju tro att jag är sjuk! MEN. Däremot så blev jag riktigt nervis NU! Såhär 2 h innan tentan. Åh... Klump i magen ni vet.


Idag kör vi!


Sista pluggdagen idag, för imorgon är det tenta! Fyfan. Detta kan komma att bli den jobbigaste och längsta tentan någonsin, för att inte tala om dagen idag! Det ska nog gå, om chokladen här kan bota oss! Fick den av min söta mami, tack!

 


Träning Onsdag 23 september


 Mina armar var plötsligt bättre imorse när jag vaknade, trots att jag grät mig till sömns inatt pga smärta och stickningar (samt med lite oro inblandat då). Men nu verkar det gå åt rätt håll i alla fall! Passade därför på att gymträna med Jane, då träning verkar göra det bättre. Styrketräning 60 min för hela kroppen + jogging 3 km dit och hem, och det kändes helt ok! Fantastiskt ju.


Ons-Dagens


Igår hittade jag min pälsväst som jag köpte på Zara's REA i vintras för endast
59 kr! Verkligen kap! Å idag kom den till användning, perfekt för hösten.


Träning Tisdag 22 september


Det var verkligen fantastiskt att springa idag! All min smärta var liksom som bortblåst bara ett par minuter efter att joggingskorna åkt på! Detta värkfria tillstånd varar ännu och jag vill inget hellre än att bevara allt endorfin som flödar i kroppen just nu. 7,5 km terräng på 40 min var i alla fall dagens distans!


Kaffe


Har säkert druckit en liter kaffe idag på Studentpalatset. Köpte nämligen denna finfina termosmugg där, för endast 39 kr, fylld med kaffe! Vi har i alla fall pluggat på bra idag, jag och mina sötingar Julia och Maria. Jag är helt slut i huvudet och kroppen värker. Därför blir det nu enormt efterlängtad löpning!


Tis-Dagens


Snart bär det av mot Studentpalatset för plugg! Är ganska så otaggad kan jag säga. Trots att jag sovit från kl 22 igår till 7.30 idag! Betydligt längre än vanligt. Älsklingen kom till och med hem efter att jag somnat och försvann innan jag vaknat...


Ont det gör ont


Jag kom hem från skolan för 40 minuter sedan! Kl 20 på kvällen alltså! Vilket innebär att jag varit i skolan i nästan 12 h idag. Fy. Det är ju hemskt. Men jag har pluggat och det känns bra! Har dock fortfarande ont i magen. Typ magkatarr? Och jag har även ont i båda armarna nu. Gissar att det är skolbänken som pajjar dem...

Jag hade tänkt träna idag, men det är för mörkt ute för att springa och jag kan inte heller gymma pga mina armar. Jag tror bestämt att tv-soffan kallar!


Mån-Dagens



Måndag morgon, trött som satan och vaknade med ont i magen. Plus ont i armen då. Men jag ska stå ut! 7 dagar kvar nu. Plugga plugga plugga, jobba och seeedan vila ut och hela mig själv igen! Just nu känner jag mig bara som en bitter jävel.




Protest


Helt otroligt att jag lyckades jobba idag med denna smärtande vänsterarm! Den är i ungefär samma skick som igårkväll tror jag, dvs. det gör ont vad jag än tar i, hur jag än vrider och vänder på armen. Den protesterar nu gissar jag. Tur i oturen att det är vänster arm i alla fall, eftersom mitt tentapluggande har börjat nu redan ikväll och kommer fortsätta resten av veckan. "Jiipiiie"!


 


Sjukgymnasten själv...

Okej. Jag har diagnostiserat mig själv nu. Jag har Golfarmbåge! Medial epicondylit på vårt språk. Dvs. seninflammation i flexormusklerna. HAHA eller äh ok. Jag har alltså ont på undersidan av underarmen och de musklerna som knyter handen. Det gör ont!!! Men det är väl bara att svälja några tabletter, bita sig i läppen och jobba imorgon med.

Så skulle en sjukgymnast aldrig göra... Tur att jag bara pluggar än så länge då.




Flickan som lekte med elden


Har nyss kommit hem från jobbet och håller på att trilla ihop av trötthet. Jag verkar dessutom ha dragit på mig någon muskelinflammation i underarmens flexormuskler, bara efter dagens 6,5 ton? Den värker sönder! Men i alla fall, ikväll blir det bio och jag lär ju inte somna till den här filmen. Hoppas den är lika grym som ettan!


Mina fuskpälsar!


Denna ljuvliga jacka har jag precis köpt av Rosanna som inte kommer vara här i vinter, utan i Australien. Längtar nästan tills den kan komma till användning!



Pälsväst som jag köpte i vintras. Användes första gången nu i veckan faktiskt!


Tors-Dagens


Ny riktig go halsduk från H&M åkte på idag. Det är så kyligt ute nu! Snart blir det vinterjacka, vantar och mössa också. Kan vara ganska mysigt ibland - och himla smart med mössa om man har "badhairdays"! Jag gillar mössor, har redan köpt mig 3 stycken!

Nu blir det sova för jag har verklig sömnångest! Sedan plugga - vilket jag också har ångest för! Hade hellre sovit och vaknat när nästa fredag är över...


Träning Onsdag 16 september


Ikväll blev det en kort joggingrunda på 4,1 km på 21 min. Detta pga mörkret som råder numera. Att springa ute i skogen såhär vid åtta-nio tiden är ingen bra idé, därför blev det asfaltslöpning idag. Nu är det verkligen höst. Fy så trist - med mörker i alla fall. Gosiga halsdukar och fina jackor är desto bättre!

Åh, by the way! Måste visa min fina fuskpälsjacka som jag köpt av Rosanna!



Ett litet tomrum i mitt hjärta...


Lördagskväll och avskedsfest för mina två bästa töser...



Igår. Sista middagen, sista träffen med er på länge, länge!


Jag vet inte, men det här är sorgligare än jag tänkt mig. Bara den vetskapen om att ni funnits här nära mig(så länge!) är plötsligt så jobbig att vara utan. Men jag antar att jag måste vänja mig, och jag önskar att tiden går fort!



Träning Måndag 14 september

Idag blev det träning direkt efter att jag kommit hem från skolan. Perfekt tid att springa sådär vid 16. Det blev 6,2 km på 32 min! Terräng. Som alltid! Kroppen kändes betydligt lättare idag än i lördags. Så det var skönt! På träningen blev det sedan tårta och kaka eftersom Kristoffers släkt kom hit och firade... Bra där! Men det ska vara gött och leva. Inte sant?



Grattis snuttis!


Älsklingen fyller 23 år idag! GRATTISPUSS till min fining! Och ett litet grattis till mig som har namnsdag idag också - Ida.



Mat


Idag vaknade jag upp med årets huvudvärk. Hällde i mig resorb och treo och gick och lade mig igen och sov till kl 12. Sedan var det kalas för min storasyster Elinh som fyllde hela 23 år i fredags! Mycket trevligt med släkt, familj och fika. Nu ska jag och älskling äta middag, min favoriträtt - lövbiff, pommes och bearnaise!


Träning Lördag 12 september


Åh! Jag blir så glad av att träna! Pigg igen om man säger så. Även om dagens löpning nog var det jobbigaste på väldigt länge. Jag pallade faktiskt inte 1 mil idag som jag tänkt, men det blev i alla fall 8 km på 45 min! Det är jag också nöjd med! Å ikväll blir det fest! Avskedsfest till och med, hos Rosanna och Frida.


10 h och 40 min sömn

Jaha. Sova ut var det ja! Jag trodde i alla fall att jag skulle vakna. Någon gång, innan 12 åtminstone. Sov tills nu, 12.40 och känner mig trött som ett svin, fortfarande. Som om jag borde sova mer? Hur stor sömnskuld kan man ha egentligen?

Fre-Dagens


Såhär ser jag ut idag, fredag.

Världens längsta skoldag är över och det är helg! Har inte varit ledig på 12 dagar så jag njuter! Jag och älsk har precis städat hela lägenheten, dammat, dammsugit och torkat golv. Välbehövligt. Nu är vi redo för film och chips! Imorgon ska jag sova ut! Sedan blir det milen! Har ju anmält mig till Hässelbyloppet nu också, 10 km!



Snart åker ni...



Frida och jag idag. Fika och mat på Rosannas jobb i underbar sensommar värme! Men åh! På onsdag, om bara 5 dagar, så åker ni till Australien mina kära vänner. Lämnar mig här i kalla Sverige för nästan 1 år. Jag kommer sakna ihjäl mig efter er! Usch. Vill inte ens inse. Ni är mina bästa vänner och ni vet det, jag tänker alltid på er!


Ons-Dagens



Nu har jag bokat körskola! Jag börjar köra 29 september och har sedan bokat in två lektioner i veckan en månad framöver. 8 lektioner till att börja med alltså. Så vi får se hur det går!


Fy saaatan vad skööönt!

Jag fick ett mail! Jag får tillgodoräkna nästa kurs! Ingen helvetiskt tråkig Vetenskapsmetodik alltså. Vilken lättnad! En stor sten föll plötsligt från mitt bröst och jag är plötsligt jättepigg och jätteglad!

Nu blir det att springa ned till körskolan för att skriva in sig och boka in lektioner för oktober månad, då jag kommer att vara ledig från 25 september till 26 oktober!


Småätande


Direkt när det minskas ned på sömnen såhär i skoltider så börjar jag också äta mer. Eller jag äter inte mer mat, men det är just det där småätandet. Jag vill ha mackor, frukt och gärna fika flera gånger om dagen. Går och drar i skåpluckorna här hemma på eftemiddagen/kvällen om och om igen. Sug efter kolhydrater. Däremot så är jag inte alls så sugen på någon maträtt! Knepigt det där när kroppen ska kompensera sin förlorade energi. Just nu är jag sugen på en kanelbulle! Fan... Det är bättre att sova alltså. Vilket är det enda jag tänker på hela dagarna - att få sova! Det är ju tragiskt.


Träning Tisdag 8 september


Nu har dojjorna varit på i ett par timmar! En bra träningsdag!

Dagens träning blev:
Löpning - 5,5 km på 30 min
Jogging till gym och tillbaka - 1,5 km x 2
Gym - 60 min för i princip hela kroppen



Tis-Dagens



Såhär skönt har jag gått klädd idag. Min tröttisdag. Men vet ni vad! Jag har precis varit ute och sprungit så nu mår jag mycket bättre! Strax ska jag och Kristoffer dessutom gå till gymmet! Det öppnades ett nytt gym här i närheten igår, Hammarbyhöjden, så nu kan vi gymma där istället för vid St.eriksplan!


Formatio reticularis

Har precis tagit en powernap såhär efter skolan. Är så trött så att ögonen går i kors mest hela tiden. Jag är verkligen trött på att vara trött nu! Det är hemskt. Det blir en springtur med Jane strax så vi får se om det ökar på min vakenhetsgrad lite!

 


Mån-Dagens



Nya jeans från Cheap monday, ny kofta från Indiska och skor från Converse.

Åh ni anar inte vilken skolångest jag har! Det är otroligt intressant och lärorikt att läsa om världens alla sjukdomar men det är faktiskt lite mycket nu. För det första så förstår jag inte hur vi ska kunna lära oss allt detta på så kort tid - när det är så många föreläsningar kvar och jag har korvstoppning i hjärnan redan nu, och dessutom är det heldag varje dag. För det andra så har jag problem med min trötthet. Det finns ingen ork kvar till att plugga. Inte när jag jobbar också. I nuläget är jag ledig 4 dagar i månaden, då är jag inte så pluggsugen kan jag säga. Haha. What to do? Jag är nog bara ovan så här i början... av termin 3! Det står mellan plugget och jobbet I guess. Jobba mindre - plugga mer. Det skulle vara en skön lösning, om jag vågar offra de där tusenlapparna vill säga! Vad skulle ni gjort?


Overknee


Mina nya skor i mocka som kom idag! Från Ellos. Och de satt perfekt! Nu kan det faktiskt få bli lite mer höst. Lite i alla fall.


Posten

Hemkommen från skolan. Eller ja, inte riktigt. Jag och Kristoffer har varit och hämtat mammas nya bil också, som vi får låna hela veckan! Jag somnade i bilen efter 1 sekund, sov hela vägen hit. Tröttast i världen. Sedan åkte vi förbi posten och hämtade två paket till mig! Från Nelly och Ellos. Men det blir retur till Nelly...

Jag visar bilder snart! Nu blir det käk!

Fre-Dagens


Såhär klädde jag mig i fredags för skolan. Boots från Monki, jeans och top från H&M och halsband från Barcelona. Har inga roliga bilder att visa från helgen, då jag i princip bara jobbat. Förutom ikväll då! Mamma fyllde 48 år idag så där blev det mat, fika och firande! Så trevligt. Ikväll har jag kollat på film med min älskade pojkvän och nu blir det sova för imorgon är det en ny skoldag!


Shoppingförbud


Idag efter jobbet så "tvingade" syster med mig för lite shopping i Kista galleria. Varför inte liksom. Dock har jag lite problem med att bara gå runt och titta - det är alltid något man får med sig hem. Idag blev det en lusekofta från Indiska + två nagellack från Isadora. Igår blev det ett par jeans från Cheap monday och två toppar från H&M. Fy fy fy på mig. Nu måste det bli shoppingstopp för ett tag! Tips på hur man gör?


Vacker


Åh! Jag saknar h o n o m. Väldigt mycket just nu. Sitter nämligen hemma hos mamma på andra sidan stan pga jobb imorgon. Jag måste sova - för länge sen. Ska stiga upp vid 5.45. Så nattinatti på er...


Bilkörning

Övningskörningen idag gick bra! Körde runt på vägarna från Bromsten-Skälby-Backlura-Hässelby-Vinsta. På det fick jag mat och fika hemma hos pappa, vilket var mycket trevligt då jag är där alltför sällan! På hemvägen fångade jag upp Kristoffer som tränat innebandy i Brommaplan så nu är visst klockan mitt i natten redan! Borde sovit för 2 h sedan, eftersom jag ska upp 6.30 för skola igen. Jobb lördag & söndag 6.45-15.45 sedan skola igen heeela veckan. Jag fattar inte hur jag själv orkar leva såhär.



Dagens



Jahapp. Torsdag idag. Skola 9.45-15. Helt ok! Sedan kommer jag åka direkt till pappa för att övningsköra, vilket var ett tag sedan sist! Ska börja läsa teori och gå i körskola här vid mig snart. Hur jag nu ska ha tid med det tänker jag? Är endast ledig 4 dagar i månaden. ELLER JUST DET, jag kanske får tillgodoräkna nästa kurs som vi ska läsa - Vetenskapsmetodik. Eftersom jag redan läst det på Stockholms universitet. Kanske, kanske! Bara tanten svarar på mina mail. Men det vore toppen, då jävlar ska jag köra bil den månaden...



Dagens



Träning Tisdag 1 september


Dagens joggingtur blev 5,5 km 31 min och jag kan verkligen säga att det var benen som inte hängde med mig idag. Kramp i vaderna och under högra foten plus ont i knät och träningsvärk i låren. Det kanske hade krävts en vilodag till efter Tjejmilen trots allt...


Dagens


Här är jag idag, tisdag! Sliten efter två skoldagar. Faktiskt. Så snart ska jag ut på en joggingrunda för att piggna till lite. Sedan blir det till att laga mat, lax och ris tror jag det blir!

 


Upp

Sitter och äter havregrynsgröt, ska strax ut och möta Jane för att åka till skolan. Trodde faktiskt att jag drömde när klockan ringde så tidigt. Gå upp tidigt igen, ÅH NEJ. Liksom. Jag är så bortskämd med sovmorgnar och ledighet så jag är helt knäckt över det här med skolan nu. Men vi ska se att det löser sig om en vecka eller två! När jag kommer hem igen får ni se en Dagens också ;)

RSS 2.0